Fondacija Alek Kavčić podelila nešto više od 30.000 besplatnih udžbenika

Fondacija Alek Kavčić za iduću školsku godinu isporučila je nešto više od 30.000 udžbenika školama širom Srbije. Od tog broja većina je poslata potpuno besplatno. Za udžbenike koje imamo po čistoj ceni štampe javljale su se pojedine firme i pojedinci koji su ih zatim poklanjali odeljenjima ili školama koje su ih izabrale za svoje đake.

12

Fondacija još jednom napominje da svi koji žele mogu potpuno besplatno skidati sa sajta besplatnabiblioteka.com udžbenike ili samo one koji su im potrebni. Udžbenici su “otvoreni” i u celini dostupni. Takođe, udžbenici koje je finansirala fondacija slobodno se mogu štampati, umnožavati, deliti… Udžbenike izdavača Zavod za udžbenike i dalje delimo potpuno besplatno, originalna štampana izdanja, svih onih koje još uvek imamo u magacinima.

“Premda je počeo raspust nama se škole i dalje javljaju, i mi im šaljemo besplatne udžbenike za koje su se oni opredelili da će njihovi đaci koristiti iduće školske godine. Veoma sam srećan što smo premašili broj od prethodne školske godine, i što već sada znamo da se već broj škola opredeli za besplatne udžbenike u odnosu na prethodnu školsku godinu”, rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač Fondacije Alek Kavčić.

Takođe, za iduću školsku godinu završili smo i veliki broj digitalnih udžbenika, koji su takođe besplatni i nije potrebna nikakva šifra. Sve je dostupno na internet stranici interaktivnabiblioteka.com

Fondacija Alek Kavčić osnovana je u Americi 2017. godine. U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. Osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.