Francuska umetnica Sabrina Sabeg izlaže u Studiju “Trnavac”

Izložbom pod nazivom “Priroda… samo priroda” valjevskoj publici predstaviće se u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića” francuska umetnica Sabrina Sabeg. Svečano otvaranje izložbe, čija postavka broji 27 umetničkih dela, zakazano je za sredu, 12. jula, sa početkom u 20 časova.

Sabrina Sabeg

Izložba mlade umetnice (1980) iz Liona podeljena je u pet celina: Jug, Drvorez, Pejzaži, Drveće i Vodeni svet. Najviše radova je iz ciklusa Drvorez, koji su rađeni istoimenom tehnikom, uz ručnu štampu i doradu tušem i šećerom na „kraft“ papiru. Takođe je specifičan i ciklus Drveće u kojem će posetioci moći da vide radove na platnu, koji će biti prezentovani kao japanski „kakemono“, vertikalni zidni svitci.

“Jug”, akvarel i tuš na papiru, 20x30cm, 2016

Kako i sam naziv kaže, ova izložba posvećena je prirodi i prenosi snažnu poruku. Priroda je za ovu mladu umetnicu balada biljaka, životinja i svega što nas okružuje. Priroda, koja nas hrani, veoma često biva politizovana, komercijalizovana, prodavana zbog svojih resursa i masakrirana zbog svojih izvora energije. Čovek, koji je na zemlji samo invazivni gost, ne zna ništa o željama prirode i njenom mišljenju o nama ljudima. Kroz svoju umetnost, Sabrina se trudi da se poveže sa mislima prirode i kao njen veliki poštovalac, postavlja pitanje: „Da li priroda voli nas?“

“Zemlja”, drvorez, ručni print, tuš na papiru, 34x53cm, 2016

“Pecaroš”, tuš na papiru, 52×42, 2016

Sabrina Sabeg rođena je 29. jula 1980. godine u Lionu. Pored likovne umetnosti, od rane mladosti bavi se i muzikom. Svira violinu i flautu. Diplomirala je na Muzičkom konzervatorijumu u gradu Eks-an-Provansu (fr. Aix-en-Provence) na temu barokne muzike. Po završetku Konzervatorijuma nastavlja da razvija i stvara svoj umetnički izraz. Više od deset godina, kao osnovno sredstvo za rad, koristi kompjuter i druge medije. Kreativno i maštovito, Sabrina povezuje opštu kulturu sa estetikom, kombinujući slikarske i grafičke tehnike sa recikliranim materijalima. Tako stvara svoj prepoznatljiv umetnički pečat, priča svoju priču, kroz stvaralaštvo nesebično deli svoje znanje i iskustvo. Pre tri godine odlučuje da se vrati klasičnim umetničkim formama, udaljavajući se od ekrana i novih tehnologija. Član je udruženja likovnih umetnika „Radoznali“, gde u zajedničkom ateljeu, kao mestu razmene i kreacije, svakodnevno stvara nove slike, crteže, gravure na drvetu, staklu, linoleumu…

“Riba”, akvarel i tuš na platnu 50x40cm, 2016

 

Publika će ovu izložbu u galeriji Studija, koji ove godine slavi 20 godina postojanja, moći da pogleda do kraja jula 2017. godine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.