Gorenje postiglo dogovor sa radnicima!

Posle sedam dana od prve obustave rada i intenzivnih pregovora, dogovor između radnika i poslovodstva Gorenje je postignut. Radnici koji rade u proizvodnji dobiće 7.000 dinara veće plate za jul mesec!

Naime, zaposleni su prihvatili ponudu menadžemanta slovenačke kompanije prema kojoj će zarade radnicima Gorenja koji rade u proizvodnji biti povećane za 4.000 dinara, plus će dobiti 3.000 dinara jednokratno povećanje za jul zbog teških uslova rada u tom mesecu. Povećanje od 4.000 dinara odnosi se na uvećanje zarada za 3.000 dinara plus 1.000 dinara za topli obrok.

Jedan od pogona u Gorenju u Valjevu

Ponuda koju je prihvatio pregovarački tim zaposlenih o povećanju zarada u ovom iznosu od 7.000 dinara (uključujući 3.000 jednokratne pomoći za jul) odnosi se samo na radnike koji rade u proizvodnji, dok će na platnim listićima radnika režije, poslovođa i šefova pisati samo dodatnih 1.000 dinara za topli obrok.

Pregovarački tim radnika Gorenja i rukovodstvo fabrike su se, može se reći, “našli” na pola puta, jer su zaposleni od starta insistirali da im se plate povećaju za 5.000 dinara povećanja, dok je poslovodstvo firme posle prve obustave rada u fabrici izašlo sa ponudom da se zarade povećaju za iznose od 426 dinara do 3.000 dinara, u zavisnosti od koeficijenta zarade, uz 2.000 dinara za topli obrok.

Obustava rada u petak, 14. jula

Podsećamo da su radnici II smene fabrike Gorenje u Valjevu na Petrovdan obustavili proizvodnju nezadovoljni prethodnim sporazumom koji su potpisali članova sindikata sa rukovodstvom firme, koji je iz vizure ranika proizvodnje bio više nego poražavajući, jer se odnosio na povećanje naknade za topli obrok, ali ne i na prikladno povećanje zarada.

 

M.P.M.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.