“Grad opozicija državi”

“Mi smo do sada pohvalili i pozdravili svaku dobru odluku za Valjevo, a iza koje stoje Republičke vlasti – brze saobraćajnice, dolazak investitora, zapošljavanje ljudi, gasifikacija i drugo. Iz zahvalnosti i poštovanja prema Predsedniku Republike Srbije i Vladi, to smo javno činili saopštenjima i na konferencijama za štampu. Proglašenje Predsednika Srbije Aleksandra Vučića za počasnog građanina Valjeva na naš predlog, svakako predstavlja kulminaciju podrške njegovoj briljantnoj politici. Dakle, svojom politikom, Predsednik Republike i Vlada rade u najboljem interesu građana Srbije i našeg grada dok lokalna vlast vodi suprotnu politiku kojom direktno radi protiv interesa Valjevki i Valjevaca”, rekao je zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS Dragan Popović Pop na konferenciji za medije sazvanoj na prvi rođendan gradske vlasti. Popović se osvrnuo na “najbolje pokazatelje nesposobnosti” gradske vlasti za prvih dona i naveo niz poređenja “suprotnih politika” koje se vode na lokalnom i republičkom nivou.

Screenshot_20210819_005742_com.ug_.eon_.android_edit_1491249455501

Dragan Popović Pop, zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS na konferenciji za medije

Najbolji pokazatelj nesposobnosti lokalne vlasti u prvih godinu dana, prema Popovićevim rečima, jeste činjenica da nam propadaju objekti koji se nalaze na najatraktivnijim lokacijama u gradu – zgrada Železničke stanice, bivša zgrada Radio Valjeva i Dom vojske, jer naši vlastodršci nemaju nikakvu ideju šta bi sa tim objektima uradili.

“Juče je u Valjevo morala da dođe i ministarka za energetiku Zorana Mihajlović da rešava probleme vodosnabdevanja i električne energijeu valjevskom kraju jer aktuelna vlast na to ne reaguje već godinu dana. Puno je još primera, ali svi dokazuju istu stvar, a to je da je u Valjevu lokalna vlast opozicija i građanima Valjeva i Predsedniku Republike Srbije i Vladi”, naglasio je Popović.

Navodeći poređenja “suprotne politike” valjevskog rukovodstva u odnosu na republičku vlast, Popović je rekao da se predsednik Srbije i Vlada bore protiv organizovnog kriminala i korupcije, dok lokalnu vlast promovišu javni funkcioneri protiv kojih je potvrđena optužnica i traje suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, jer ih država goni zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili novac namenjen bolesnoj deci.

“Republičke vlasti striktno poštuju zakon u svom delovanju, dok lokalna vlast nezakonito postavlja načelnika Gradske uprave grada Valjeva i nezakonito imenuje glavnog urbanistu u našem gradu. Predsednik Republike Srbije i Vlada su obezbedili dolazak nemačkog investitora u Valjevo, dok je lokalna vlast napravila problem oko zemljišta za izgradnju fabrike zbog čega je ceo slučaj završio na sudu”, nadovezao se Popović.

U nastavku nabrajanja poređenja rekao je i da državni vrh rešava probleme građana, dok lokalna vlast ne može da obezbedi građanima dežurnu Apoteku u vreme korone, kao i da državni vrh insistira na transparentnosti u svom radu, dok lokalna vlast proglašava državnom tajnom rešavanje problema gradske Apoteke.

“Republičke vlasti racionalno troše budžetska sredstva u interesu građana, dok je lokalna vlast bacila u bunar više od 120 miliona dinara iz budžeta grada za dugove Apoteke i svakog meseca i dalje daje iz budžeta više od 3 miliona dinara, a konačnog rešenja za opstanak Apoteke nema ni na vidiku. Republičke vlasti su pokrenule ogromne javne investicije, dok lokalna vlast od početka ove godine jedva da je raspisala tek jednu javnu nabavku za realizaciju kapitalnih projekata. Predsednik Republike Srbije i Vlada grade bolnice, puteve, mostove, koridore, škole, vrtiće, dok lokalna vlast nije u stanju da okrpi rupe na centralnim gradskim ulicama niti da obezbedi da nam grad bude čist i uredan”, dalje je uporedio Popović.

On je takođe naveo da u Republičkom parlamentu narodni poslanici zahtevaju da se u Krivični zakonik uvede krivično delo napada na porodicu političara, dok u lokalnom parlamentu zamenik predsednika Skupštine grada psuje majku odbornicima opozicije.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.