Šef grada i zamenik o trenutnim i budućim rekonstrukcijama puteva

Danas, na deonici puta gde se vrše radovi u Beloševcu, o tekućim i  za naredni period planiranim rekonstrukcijama puteva na teritoriji Valjeva, govorili su gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić.

Gradonačelnik dr Gvozdenović se ovom prilikom posebno zahvalio predsedniku opštine Ub Darku Glišiću koji je pomogao i  nesebično preneo svoja znanja kako i na koji način se mogu od JP ,,Putevi Srbije“ dobiti neka sredstva za rekonstrukciju puteva na teritoriji grada Valjeva i izrazio veliko zadovoljstvo  što su ,,Putevi Srbije“ i premijer Vučić tada prepoznali  zahtev grada Valjeva i uz asistenciju gospodina Glišića omogućili da se do ovih sredstava dođe. On je izrazio mišljenje da je Vlada Republike Srbije isto tako spremna da nam pomogne, kako je bila spremna na čelu sa premijerom Vučićem i dodao:

,,Ovo je investicija od oko milion evra. Jedan deo puta se radi ovde, na putnom pravcu kroz Beloševac ka Mionici. Drugi deo je Dušanova ulica, što je putni pravac za Bajinu Baštu,  gde će se izvršiti detaljna rekonstrukcija i kolovoza i kolodvora, tako da mislim da su to sredstva koja su izuzetno značajna. Na ovom putnom pravcu imate industrijskih postrojenja,  među kojima je, pre svega, ogromna fabrika Vali, tako da objašnjavati značaj ovog puta, što se tiče same proizvodnje i uopšte kretanja radnika, ljudi i robe je izlišno.“

Zamenik gradonačelnika dr Jeremić je naglasio da su saobraćajnica u Beloševcu i Dušanova ulica od Biroa do puta ka Loznici i do puta za Bajinu Baštu, na kojima se vrše radovi, jedne od najurušenijih saobraćajnica i dodao:

,,Nama su Putevi Srbije napravili veliku uslugu samom činjenicom da nam  saobraćajnicu lokalnog karaktera, koja je sporedni put za Mionicu, rade i asfaltiraju. Ukupna dužina je tri kilometra od postrojenja ,,Vali“ do obilaznice. Naša ideja je da se ova saobraćajnica sastavi sa putem za Mionicu, kako bismo napravili jednu zaobilaznicu koja bi sigurno bila komforan način dolaska u industrijsku zonu, a da se ne ide kroz deo grada. Imali smo ideju da uradimo i stazu za bicikliste, međutim veliki je problem odvodnih voda, voda koje silaze sa ovih brda. Od ovog kanala, iznad kog je jedino moguće raditi stazu, se odustalo jer nismo mogli da nađemo rešenje kako da ga zacevimo. Ostalo je da se razmišlja o donjem kanalu i da vidimo na koji način bi mogli to da uradimo da bi dobili tu stazu.“

Jeremić je rekao da su u dogovoru sa ,,Putevima Srbije“, na inicijativu grada Valjeva i uz pomoć Vlade Srbije dobijena sredstva za rekonstrukciju klizišta na putu za Lelić kako bi se saobraćaj izmestio iz grada, najavio da će ovo javno preduzeće ulagati u puteve za Divčibare  i  dodao da su u toku pregovori sa opštinom Lajkovac oko formiranja industrijske zone uz celu deonicu puta od Valjeva do Lajkovca, odnosno do Nepričave.

,,Pitanje četiri duple trake do Nepričave rešeno je tako da idemo sa postojećom saobraćajnicom u profilu koji smo do sada radili- od pet traka gde je to moguće, odnosno od četiri gde to nije moguće. Idejni projekat je već u ,,Putevima Srbije“, međutim, problem je što mi tu moramo da napravimo širi konsenzus.  U dogovoru sa ,,Putevima Srbije“ i ,,Železnicama Srbije“ mi moramo taj projekat uraditi. Kako ćemo i kad definisati i uspeti da završimo to, ne bih mogao sad da kažem, ali je činjenica da taj projekat moramo uraditi u neko dogledno vreme, a to je nekih šest do osam meseci kako bi mogli da tu saobraćajnicu nastavimo.

Put od Valjeva do Nepričave je idealan prostor za formiranje industrijske zone jer je blizu auto-puta. Mislim da su sve to prednosti i pogodnosti koje mi kao grad treba da uvažimo i iskoristimo.“

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.