Gradonačelnik Lazar Gojković čestitao Dan grada i pozvao Valjevce da se vakcinišu

Danas se obeležava Dan grada Valjeva, koji se od 2004. godine praznuje 20. marta, kada je 1804. Valjevo oslobođeno u Prvom srpskom ustanku. Do tada je pet decenija Praznik grada bio 15. septembar, Dana oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković čestitao je danas sugrađanima Dan grada, koji zbog pandemije korona virusa već drugu godinu dočekujemo u vanrednoj situaciji. Posebnu zahvalnost izrazio je svim zdravstvenim radnicima i pozvao Valjevce da se u što većem broju odazovu vakcinaciji. Za Praznik grada i ove godine neće biti tradicionalne Svečane akademije i brojnih pratećih programa valjevskih obrazovnih institucija i kulturnih ustanova, koji se inače svake godine specijalno pripremaju za Dan grada.

Datum 20. mart simbolizuje početak razvoja Valjeva kao modernog, evropskog i razvijenog naselja. Dan slobode koji je tada došao, predstavlja početak razvoja novovekovnog savremenog Valjeva. Danas su na valjevskim ulicama istaknute zastave Valjeva i Srbije, čime se simbolično i u skladu  sa epidemiološkom situacijom i vanrednim okolnostima obeležava Praznik grada.

U čestitki upućenoj Valjevcima povodom Dana grada, gradonačelnik Lazar Gojković je iskazao zahvalnost precima koji su omogućili da mi danas živimo u slobodnoj i suverenoj Srbiji i Valjevu, ali i istakao da zahvalnost dugujemo i modernim ratnicima – lekarima, medicinskim tehničarima i svima koji rade u zdravstvu, kao i brojnim humanim ljudima koji pomažu da se izborimo sa ovom pandemijom i sa ostalim problemima sa kojima se suočavamo.  On je ovom priliko pozvao svoje sugrađane da se odazovu vakcinaciji u što većem broju.

“Valjevo i Valjevci su i ovih godinu dana podneli veliku žrtvu, izgubili smo mnogo dragih ljudi i zbog svega toga bih i ovom prilikom pozvao sugrađane da se u što većem broju odazovu vakcinaciji. Verujmo lekarima i nauci, jer je to jedini način da se naši životi što pre vrate u normalu. Mi već sada radimo na tome da Valjevo nakon korona virusa postane jedan moderan, razvijen i zdrav grad, baš kakav je postao i nakon oslobođenja od Turaka u Prvom i Drugom srpskom ustanku. Pomozite nam tako što ćete poštovati epidemiološke mere i što ćete se vakcinisati što pre”, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u čestitki povodom Dana grada, koja je medijima dostavljena u formi saopštenja za javnost.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.