Gradonačelnik Lazar Gojković čestitao Dan grada i pozvao Valjevce da se vakcinišu

Danas se obeležava Dan grada Valjeva, koji se od 2004. godine praznuje 20. marta, kada je 1804. Valjevo oslobođeno u Prvom srpskom ustanku. Do tada je pet decenija Praznik grada bio 15. septembar, Dana oslobođenja Valjeva u Drugom svetskom ratu. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković čestitao je danas sugrađanima Dan grada, koji zbog pandemije korona virusa već drugu godinu dočekujemo u vanrednoj situaciji. Posebnu zahvalnost izrazio je svim zdravstvenim radnicima i pozvao Valjevce da se u što većem broju odazovu vakcinaciji. Za Praznik grada i ove godine neće biti tradicionalne Svečane akademije i brojnih pratećih programa valjevskih obrazovnih institucija i kulturnih ustanova, koji se inače svake godine specijalno pripremaju za Dan grada.

Datum 20. mart simbolizuje početak razvoja Valjeva kao modernog, evropskog i razvijenog naselja. Dan slobode koji je tada došao, predstavlja početak razvoja novovekovnog savremenog Valjeva. Danas su na valjevskim ulicama istaknute zastave Valjeva i Srbije, čime se simbolično i u skladu  sa epidemiološkom situacijom i vanrednim okolnostima obeležava Praznik grada.

U čestitki upućenoj Valjevcima povodom Dana grada, gradonačelnik Lazar Gojković je iskazao zahvalnost precima koji su omogućili da mi danas živimo u slobodnoj i suverenoj Srbiji i Valjevu, ali i istakao da zahvalnost dugujemo i modernim ratnicima – lekarima, medicinskim tehničarima i svima koji rade u zdravstvu, kao i brojnim humanim ljudima koji pomažu da se izborimo sa ovom pandemijom i sa ostalim problemima sa kojima se suočavamo.  On je ovom priliko pozvao svoje sugrađane da se odazovu vakcinaciji u što većem broju.

“Valjevo i Valjevci su i ovih godinu dana podneli veliku žrtvu, izgubili smo mnogo dragih ljudi i zbog svega toga bih i ovom prilikom pozvao sugrađane da se u što većem broju odazovu vakcinaciji. Verujmo lekarima i nauci, jer je to jedini način da se naši životi što pre vrate u normalu. Mi već sada radimo na tome da Valjevo nakon korona virusa postane jedan moderan, razvijen i zdrav grad, baš kakav je postao i nakon oslobođenja od Turaka u Prvom i Drugom srpskom ustanku. Pomozite nam tako što ćete poštovati epidemiološke mere i što ćete se vakcinisati što pre”, poručio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u čestitki povodom Dana grada, koja je medijima dostavljena u formi saopštenja za javnost.

 

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*