“Samo jedna ozbiljna opoziciona stranka i jedno cirkusko preduzeće”

Da li  naš grad ima pravu opiziciju i opozicionarsko delovanje? To pitanje postavili smo prvom čoveku Valjeva, gradonačelniku dr Slobodanu Gvozdenoviću. On se u intervjuu za Valjevska posla osvrnuo na Demokratsku stranku, Lokalni front i na pojedine odbornike koji unutar vladajuće Srpske napredne stranke u gradskom parlamentu deluju kao opozicija.

Valjevo

Valjevska posla: Gospodine Gvozdenoviću, dugo godina ste u svojoj političkoj karijeri bili opozicionar, reklo bi se uspešan…

Slobodan Gvozdenović: Ja sam bio vođa opozicije, nisam bio opozicionar.

Valjevska posla: Kako gledate na opoziciju u našem gradu, da li joj pridajete značaja i da li pratite rad opozicionih partija?

Slobodan Gvozdenović: Pre svega, poštujem Demokratsku stranku, koja je jedna značajna stranka na srspkoj političkoj sceni i smatram da su oni u ovom gradu konstruktivna opozicija u onom delu u kojem je to za grad značajno. Svakako i oni prikupljaju političke poene na ovaj ili onaj način, ali u to se ne mešam. Demokratska stranka je jedna ozbiljna stranka i po mojoj proceni jedina ozbiljna opozicija.

Valjevska posla: Kako komentarišete delovanje Lokalnog fronta u Valjevu, čini mi se da su oni možda najaktivniji u tom opozicionom delovanju?

Slobodan Gvozdenović: Ne mogu da komentarišem zbirku komičnih anegdota, šarlatanskih tvrdnji i slično. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Moje je da vodim ovaj grad kako najbolje umem. Za politiku je potreban talenat i hrabrost, a na biračima je da procene ko je taj koji je talentovan i hrabar da se bavi politikom. Lokalni front mi je jako simpatičan kao jedna vrlo interesantna družina, možda kao neko cirkusko preduzeće.

Valjevska posla: Evidentno je da u lokalnom parlamentu imamo pojedine odbornike koji deluju kao opozicija u redovima svoje partije, većinske i vladajuće Srpske napredne stranke. Kako to komentarišete? 

Slobodan Gvozdenović: Svako ima pravo da svoj odbornički mandat koristi onako kako hoće, samo je pošteno da, ako već kao pojedinac niste za politiku koju vode odbornička grupa, Gradski odbor SNS-a i uopšte vladajuća koalicija okupljena oko Napredne stranke, onda lepo izađete iz te partije. Baš kao što sam ja izašao iz Srpskog pokreta obnove, jer se nisam slagao sa politikom Vuka Drašković, i formio svoju Grupu građana. Smatram da sam postavio neke standarde na lokalu koji, čini mi se, neće lako biti dostignuti kada su u pitanju grupe građana. Ja sam osvojio 8 odborničkih mesta na svoje ime i prezime i 6.000 glasova. Ako neko u skorije vreme osvoji na taj način 8 odborničkim mesta u lokalnom parlamentu ja ću mu lično čestitati.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

2 comments

  1. Zahvaljujuci braci DS dospela na cirkusku mapu!