Gradonačelnik ugostio najbolje rvače Srbije i Valjeva

Kadetsku reprezentaciju Srbije u rvanju, koja se nalazi na pripremama u našem gradu, kao i predstavnike valjevskog kluba „Mladost“ primio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Gradonačelnik je istakao da je Grad prepoznao napore i uspehe ovog kluba i da ih podržava u njihovim naporima.

Valjevo

„Veliko mi je zadovoljstvo da pozdravim ove mlade i uspešne takmičare i decu koja su uložila svoje slobodno vreme i veliki napor, da bi došli do medalja. Rvae je jedan od naših najtrofejnijih sportova i u velikoj Jugoslaviji, a i sada beležimo dobre rezultate. Po broju pojedinačnih medalja, u bivšoj Jugoslaviji je rvanje bilo možda i na prvom mestu što se tiče olimpijskih igara. Kao grad smo prepoznali značaj rvanja u Valjevu i izdvojili smo milion dinara iz sredstava koja su predviđena za sport. Drago mi je što je sa nama Vuk Lekić, seniorski reprezentativac i prvak države, tako da u Valjevu možemo videti i jednog državnog prvaka, jednog od vrhunskih sportista u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Valjeva.

Valjevo

Rvači kluba „Mladost“ nižu uspehe u takmičenjima od početka godine, a dvojica rvača Vuk Lekić i Strahinja Đermanović su nasupali za reprezentaciju, čija je kadetska ekipa počela pripreme u Valjevu za Evropsko prvenstvo koje predstoji polovinom maja u Skoplju.

„Ostvarili ste odlične rezultate u svim kategorijama, od pionira, kadeta, juniora do seniora i veterana. To je veoma značajno za grad Valjevo, jer spadate u kategoriju borilačkih sportova. Grad je izdvojio značajna sredstva, na osnovu vaših rezultata i očekujte iduće godine još veća sredstva. Ako ovim tempom nastavite da nižete rezultate u grčko-rimskom i slobodnom stilu da pomognemo i u pripremama i sportskoj opremi. Naš cilj je da pomažemo vrhunski sport i da se on omasovi“, istakao je Miroljub Ivanović, član Gradskog veća, zadužen za sport.

Rvač i trener RK „Mladost“ Marko Jovanović kaže da su predstavnici kluba spominjali da imaju kapacitete za vrhunske rezultate i razvijanje vrhunskog sporta.

„I evo, sada imamo infrastrukturne kapacitete da primimo nacionalnu selekciju. Naš cilj je da u budućnosti brave reprezentativne selekcije na pripremama i mi ćemo sa gradom Valjevom na tome raditi. Takođe, napomenuo bih vrhunske rezultate. Možemo da se pohvalimo da imamo jedinog vrhunskog sportistu u Valjevu, a to je Vuk Lekić, seniorski prvak države, Igor Lazarević je na seniorskom prvenstvu države bio treći, iako je prva godina juniora i Strahinju Đermanovića, koji je juniorski reprezentativac, koji redovno ide na sve pripreme, kampove i učestvuje na međunarodnim turnirima. Ono što je još interesantno je da ćemo mi, u svrhu promocije rvanja, da pružimo ljubiteljima sporta da na delu vide budućnost srpskog rvanja, sutra ćemo na „Studentu“ sa početkom u 19 časova organizovati jedan meč, između kadetske reprezentacije Srbije i RK „Mladost“. Ulaz je besplatan i očekuju nas uzbudljive borbe“, rekao je Marko Jovanović.

Valjevo

Ilija Petrović, kadetski reprezentativac kaže da je zadovoljan pripremama u Valjevu:
„Imamo dobre uslove smeštaja i treninga. Radimo sa dva trenera tri puta dnevno. Očekuje nas Evropsko prvenstvo sredinom maja i naša kadetska reprezentacija izvodi četiri takmičara do 63, 80 i 92 kilograma. Dve su kategorije olimpijske, a dve nisu i potrudićemo se da polovinom maja 17. i 18, kada se održava takmičenje u Skoplju, donesemo što veći broj medalja.“

Vuk Lekić je rekao da mu je godina počela dobro, osvojio je 1. mesto u kategoriji „mlađih seniora“, a potom i 1. mesto u slobodnom stilu za seniore. „Na treningu mi se desila povreda i onemogućen sam da se takmičim. Nadam se da ću za mesec dana da se oporavim“, rekao je Vuk Lekić.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.