Gradski taxi – Od početnih 300 do sadašnjih 3000 vožnji dnevno

Na današnji dan pre 5 godina valjevski Gradski taxi uključio je svoj prvi taksimetar, prevezao svog prvog klijenta i kao najmlađe taxi udruženje u gradu započeo nimalo lagano i udobno putešestvije, boreći se za svoju poziciju u ovoj uslužnoj delatnosti. Sa ove tačke gledišta, 5 godina kasnije, reklo bi se da je ta “vožnja” protekla glatko i udobno i da se posao razvio preko noći. Uistinu, “Gradski taxi” jeste za vrlo kratko vreme postao vodeći u svojoj delatnosti, ali bilo je turbulencija i krivina koje su iziskivale opreznog, vrednog i izdržljivog vozača predvodnika, koji je uvek bio spreman da napreduje i osluškuje klijentelu. Neke brojke za rubriku “onda i sad” valja spomenuti i porediti, jer najbolje govore da je ovo udruženje postalo lider u onome što radi, ali i da je i dalje na dobrom kursu svog putešestvija započetog tog 1. novembra 2013. godine. “Gradski” je startovao sa 16 vozača i 2 operaterke, u omanjem lokalu u Vladike Nikolaja 27a. Danas, kada u istom danu slavi 5. rođendan i slavu Svetog Prohora Pčinjskog, ovo taxi udruženje broji 120 vozila, isto toliko vozača i čak 9 operaterki, a “centar” je smešten u većem i ozbiljnijem poslovnom prostoru u Pantićevoj 144.

Osnivači Udruženja “Gradski taxi” u Valjevu

“Na početku smo imali 300 vožnji na dnevnom nivou, a sada ta cifra dostiže 3 000 vožnji za dan. Počeli smo sa radio vezom i pisanom formom, sada imamo najsavremeniju tehnologiju koja je dostupna u taxi delatnosti i konstantno radimo na tome da se unapređujemo u taxi branši. Drago mi je kada čujem da i konkurencija polako počinje da usvaja i primenjuje neke naše poslovne poteze u smislu osavremenjavanja u načinu rada. Raduje me što smo podstakli mnoge da pređu na sistem koji mi već praktikujemo unazad dve godine. To nam daje motiv za nove inovacije i napredak u poslovanju”, kaže Ivica Živković jedan od osnivača Gradskog taxija.

Jedna od odličnih poslovnih poteza “Gradskog” bila je i akcija “Start 0 dinara” koja je započeta u julu mesecu ove godine i koja još uvek traje. Sa tom akcijom, u kojoj taksimetar počinje od nule, Gradski taxi više ne nosi samo epitete najmlađeg i najbrojnijeg, već i najjeftinijeg taxi udruženja u gradu.

“Generalno gledano, taxi prevoz je najjeftiniji u Srbiji. Zašto je to tako je već tema za neku dublju polemiku, ali jedno je sigurno, a to je da to odgovara našim sugrađanima. Zahvaljujući akciji “Start 0 dinara”, za prosečnu vožnju od “opštinskog” parkinga do Bolnice na primer ne treba da se izdvoji više od 90 dinara, dok vožnja na primer od Prešernove do Užičke ulice, što je bukvalno sa jednog na drugi kraj grada, košta oko 150 dinara. Mušterije iz drugih gradova, pogotovo iz Beograda, kada sednu u naš taxi ostanu u neverici kada vide da je start 0 dinara. Nije im jasno kako to da je u jednoj taxi službi start 0 dinara, a u nekoj drugoj u Srbiji 170, iako su obaveze prema državi za sve nas iste, ista amortizacija, ista registracija vozila i drugo”, ističe Ivica Živković i dodaje da se tehnička ispravnost vozila Gradskog taxija, u saradnji sa Autocentrom Dimex, proverava jednom mesečno, iako prema zakonskoj regulativi to treba da se čini na svakih 6 meseci, kao i da su svi zaposleni osigurani.

Zbog proslave krsne slave Sveti Prohor Pčinjski i 5 godina postojanja, Gradski taxi danas, 1. novembra, neće raditi od 12 časova do 05 sati izjutra narednog dana. Slavlje povodom obeleževanje godišnjice i slave Gradskog taxija biće upriličeno u Restoranu “Soul” u prisustvu svih zaposlenih, prijatelja, kolega i saradnika.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.