Gradski vodovod stiže do ugroženih domaćinstava

JKP “Vodovod Valjevo” izgradnjom novog cevovoda pijaće vode rešava problem meštana Popučaka, čija je voda u bunarima bila zagađena bušotinama i aktivnostima na istraživanju litijuma.

IMG-83ee2283906aee4124e93cf053f54a12-V

Nakon što su bunari, sa kojih su se snabdevala pojedina domaćinstva u delu Popučaka, zbog kontaminacije stavljeni van upotrebe, JKP “Vodovod Valjevo” zajedno sa Gradom Valjevom donelo je odluku o rešavanju problema vodosnabdevanja pomenutih domaćinstava.

IMG-8cb7dbd46370302b0fd5cf562017850a-V

“Trenutno rešavamo vodosnabdevanje dela Popučaka, zaseok Vesići, koji do sada nisu imali vodu. Radimo proširenje javne vodovodne mreže, tačnije, nastavljeno je umrežavanje dalje od naselja Filipovići u dužini od 1750 mеtara. Domaćinstva koja su do sada imala nefunkcionalno snabdevanje vodom biće na ovaj način priključena na gradski vodovod, čime će biti uspostavljen kontinuitet snabdevanja vodom@, kaže direktor valjevskog “Vodovoda” Ivan Filipović.

Cevovod, koji je u izgradnji, prečnika je fi 110 mm, a sredstva su obezbeđena Planom komunalne gradnje Grada Valjeva za tekuću godinu u iznosu od 7,5 miliona dinara sa PDV-om.

IMG-6fcdfdfaf3147434c8c0cdac1b70e024-V

“Najmanje 15 domaćinstava koja su do sada bila bez vode i domaćinstva čiji su bunari zagađeni sada će ne samo dobiti stabilno snabdevanje, već i vodu koja je po ispitivanjima Instituta “Batut” najčistija voda za piće. Ne treba zaboraviti da su ispitivanja njihove bunarske vode od strane državnih institucija pokazala da ta voda ne samo da nije za piće već nije ni za tehničku upotrebu”, kaže Filipović.

Kada su u pitanju seoski vodovodi, podsećamo, radovi se privode završetku i u selu Žabari, a krajem prošle godine izgrađena je vodovodna mreža na potezu Beomužević – Pričević, koja je duga 2,5 km. JKP “Vodovod” stara se o četiri seoske vodovodne mreže i to: Kukalj, Prskavac, Žabare, i Stave. Pod ingerencijom “Vodovoda” su i Valjevska Kamenica, ali i Divčibare.

Što se tiče mreže seoskih vodovoda, u nadležnosti JKP “Vodovod Valjevo” je 380 kilometara vodovodne mreže.

JKP “Vodovod Valjevo”

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply