“Grand Prize Virtuoso” za talentovanog valjevskog pijanistu Andriju Tanaskovića

Mladi valjevski pijanista Andrija Tanasković, proglašen je za jednog od pobednika renomiranog svetskog muzičkog takmičenja “Grand Prize Virtuoso”, koje je krajem februara meseca održano u Londonu. Ovaj naš talentovani sugrađanin učenik je I razreda ovdašnje Srednje muzičke škole, koja se ponosi svojim đakom i njegovim velikim uspehom. Nakon ovog postignuća, mladog Andriju u koncertnoj sezoni 2021/2022, ni manje ni više, očekuje koncert u čuvenom Royal Albert Hall u Londonu, jednoj od najpoznatijih svetskih koncertnih sala.

Mladi valjevski pijanista Andrija Tanasković / Foto: Muzička škola “Živorad Grbić”

“Raskošna muzikalnost, rafiniranost u interpetaciji, snažan, kolorističan ton jesu karakteristike Andrijinog muziciranja i svakako glavni razlog što je krajem februara proglašen za jednog od pobednika renomiranog svetskog takmičenja mladih pijanista International Music Competition London “Grand Prize Virtuoso”. Andrijin uspeh jeste velika potvrda njegovog talenta, ali i usmerenog, stručnog i posvećenog rada njegovih profesora Slavice Rajevac i Ivana Mitrovića”, ističe direktorka Muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

“Sigurno je da će ovaj uspeh učiniti da Andrija zasija kao novo perspektivno ime u srpskom svetu pijanizma, ali svakako i inicirati solistički koncert mladog valjevskog pijaniste pred valjevskom publikom, kao predpremijeru londonskog nastupa čim uslovi to dozvole”, dodaje direktorka Radovanović Perić.

Ona ističe da činjenica da se ovakav potencijal razvija u ovdašnjoj Muzičkoj školi, jeste privilegija svih onih koji rade sa valjevskom muzički nadarenom decom, ali i dokaz da se talenti u ovoj školi prepoznaju, podstiču, usmeravaju, grade i vrlo stručno vrednuju.

“Andrijina nagrada je nesumnjivo jedan vrlo značajan uspon na novi vrh u njegovom pijanističkom razvoju, što često ostaje nedosanjani san mnogih koji se bave muzikom, ali i pokazatelj da u Valjevu postoji škola u kojoj je moguće takve snove i sanjati i dosanjati. Mladi ljudi poput Andrije Tanaskovića, jesu lice kojim MŠ “Živorad Grbić” nastupa pred svojim gradom, publikom, zemljom ali pre svega, svim mališanima koji će se naći za koju godinu u Muzičkoj školi kao njeni novi đaci i novi šampioni”, završava direktorka škole.

Andrija Tanasković učenik je I razreda Srednje muzičke škole u Valjevu (klasa klavira: prof. Slavica Rajevac / prof. Ivan Mitrović, razredni starešina: prof. Tijana Stanojević) i važi za jednog od najuspešnijih predstavnika klavirskog odseka u istoriji valjevske Muzičke škole. Svoj pijanistički izraz do sada je gradio i odnegovao na raznim takmičenjima i koncertiranjem na mnogobrojnim nastupima u zemlji i inostranstvu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.