Grčka nevreme, Crna Gora požari

Haos u Grčkoj, poplave, jaka kiša i temperatura 15 stepeni a našeg suseda Crnu Goru zahvatili su veliki požari. Najkritičnije je na poluostrvu Luštica gde je evakuisano više od 100 turista i gde vatra preti kućama. 

GRČKA

Hladno vreme, kiša i jak vetar u Grčkoj napravili su velike probleme srpskim turistima koji letuju u toj zemlji. Poplave u pojedinim mestima. Temperatura se spustila na 15 stepeni. Srpski turisti fotografije nevremena objavili su na društvenim mrežama, a kiša je, između ostalog, padala u Sartiju, Leptokariji, Nikitiju, Paraliji, Nea Vrasni, Stavrosu, Pargi, Haniotiju, Pefkohoriju, Trikali.

Temperatura u pojedinim mestima bila je oko 15 stepeni. Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija iz mesta Toroni na kojoj se vidi kako je jedan deo grada poplavljen.

Temperatura je trenutno najveća u Heraklionu, najvećem gradu Krita, gde je 27 stepeni, a slična temperatura jei u Mitileni na Lezbosu. U Solunu je 18 stepeni, Larisi 17. Oblačno vreme i severni vetar se očekuje i sutra, a veoma je moguće da će padati i kiša.  

Crna Gora

Dok u Grčkoj besni oluja u Crnoj gori besne požari. Vatrogasci se i dalje bore s vatrenom stihijom na poluostrvu Luštica odakle je jutros zbog velikog požara evakuisano 100 turista-kampera.

Evakusiani su turisti iz Ponte Vesla na Luštici, navode u MUP-u, dok mediji izveštavaju da je na poluostrvu oštećeno nekoliko kuća i da su evakuisani i meštani Begovića.

Hrvatska

Kritično s požarima je i u susednoj Hrvatskoj gde se vatra ozbiljno primakla kućama nedaleko od Splita i na Omišu. Požar je izbio i na Hvaru gde gori borova šuma.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.