GrO Narodna stranka Valjevo: “Lice i naličje SNS-a”

Gradski odbor Narodne stranke Valjevo oglasi se saopštenjem za javnost povodom reakcije SNS-a na nedavnu konferenciju za medije valjevskih “narodnjaka” održanu 8. novembra 2021. godine. Saopštenje prenosimo u celosti:

“SNS je svojom reakcijom dodatno potvrdila istinitost tvrdnji iznetih na konferenciji Gro NS 08.11.2021. godine. U njihovoj reakciji ne postoji niti jedna jedina reč o onome zbog čega su se oglasili, čime su javnosti jasno stavili do znanja da nemaju šta da kažu na pomenute teme. I po pravilu, pribegavaju uvek istoj priči, već istrošenoj, jer to rade deset godina, oglasiti se zbog jedne teme, a govoriti o nekoj desetoj. To je lice i naličje SNS-a i njenog predsednika. Kada nemate argumente-spas se traži u skretanju teme.

U nedostatku argumenata, po već uhodanom sistemu krenuli su odmah u napad na predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića. Ali da krenemo redom, prateći njihove stavke iz pomenute reakcije.

Sasvim dobro ste primetili, I tačno je, da Vuk Jeremić ima diplome sa najprestižnijih svetskih univerziteta! I to vas boli jer vaš predsednik ima samo diplomu osnovnih studija sa pravnog fakulteta, i onu „diplomu“ uličarsko – navijačku! Dok je Vuk Jeremić učio, vaš vođa je urlao po stadionima. Vaš odgovor znamo unapred – da je Vuku Jeremiću tata obezbedio da studira na najprestižnijim fakultetima, i osnovne i postdiplomske studije. Gospodo draga, očigledno ste previše navikli na sistem obrazovanja koji je vaš izum, da se studije, diplome, postdiplomske studije, mogu obezbediti i kupiti novcem. Probajte vi da upišete Kembridž ili Harvard tako što ćete to platiti! Pa nije moguće, na pomenutim univerzitetima to ne može.

Što se tiče toga od čega Vuk Jeremić živi, i ko finansira njegovo udruženje, prethodno se malo raspitajte šta je CIRSD, koliki ugled u svetu ima, i čime se tačno bavi. Za razliku od vašeg šefa koji nikada nigde nije radio, osim možda u firmi svog brata koja je osnovana sa lažnom ličnom kartom, Vuk Jeremić svoju imovinu ne krije i sasvim mirno spava. Da je tačno to što govorite, predsednik Narodne stranke bi već odavno bio iza rešetaka, ili bi ga danonoćno opsedali poreski organi i izvršitelji.

Smeta vam i to što je Vuk Jeremić bio na daleko većoj funkciji od vašeg šefa. Nije mala stvar biti predsedavajući UN, na globalnom nivou druga funkcija po redu. Pa, eto, za trunčicu je nedostajalo i da bude prvi čovek UN. A sve to se takođe ne kupuje novcem, već se zaslužuje ugledom, poštovanjem i znanjem. Nažalost, vaš šef o takvim funkcijama i o takvom ugledu može samo da sanja. Da vas podsetimo, funkcija predsednika Srbije nije glavna čak ni u Srbiji, ispod je funkcije premijera, štaviše, gotovo protokolarna. A kako vaš šef ima komplekse manje vrednosti još iz detinjstva, on se revnosno trudi da svakog dana pogazi Ustav desetine puta i pribavi sebi veća ovlašćenja.

Ovo, da je Vuk Jeremić izdao Kosovo, ponovo, prosipate istu priču. Svako ko bar i malo zagrebe u priču šta se to događalo sa Kosovom dok je Vuk Jeremić bio šef diplomatije ili predsedavajući UN, ili pogleda bilo koji njegov govor u UN, biće mu jasno da to što pričate nema veze sa realnošću, naprotiv, Jeremić je gotovo manično branio i uspeo da odbrani od tadašnjih svetskih ala ono što se moglo. Kosovo bi odavno imalo stolicu u Ujedinjenim Nacijama da nije bilo tog čoveka kojeg nemilosrdno prozivate. Ko se uselio u novi stan kad se ginulo za Kosovo? Ko je potpisao po Srbiju jako štetan „Briselski sporazum“? Bolje pogledajte malo u vaše dvorište.

O moralu vašeg predsednika je izlišno i govoriti, jer je svoj nemoral na delu pokazao na stotine puta, ali da ne ispadne da i mi ne damo bar jedan dokaz. Možemo izbacivati dokaze do zore, ali recimo, nešto aktuelnije – čovek koji otvoreno, javno, sa mesta predsednika države brani vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi i koji na televizijama sa nacionalnom frekvencijom govori da ne vidi baš nikakav problem u toni tog istog narkotika. Da li je to za vas moralno i normalno? A pominjete i laži… pa da li uopšte postoji čovek u novijoj istoriji Srbije koji je više puta slagao ili rekao, pa porekao? Za ovo poslednje nije potreban ni taj bar jedan dokaz, dovoljno je da svaki građanin Srbije samo premota malo sećanje šta je sve govorio vaš predsednik, i ne samo da nije ispunio rečeno, nego vrlo često tvrdi da to nikada nije ni rekao!

A šta da kažemo za manipulaciju narodom. Vaš šef je, kako ga nazivate, stvorivši jednoumlje i dodvorničko-ulizivački odnos u vašoj stranci, bez ikakvog otpora razorio državu, uzurpirao njene institucije i stvorio kleptokratsko-autokratski sistem. Radeći i ponašajući se kao vođa navijačke grupe, a ne kao vođa nacije, podelio je građane i uvukao korupciju u svaku poru našeg društva. Preko medija sa nacionalnom frekvencijom i režimskih tabloida kupio je i pravo na istinu. Tako ste vi, gospodo, postali jedini vlasnici istine u Srbiji!

Tako su afere vezane za Krušik, Jovanjicu, klan Belivuk-Miljković, darežljive tetke iz inostranstva, apartmani na bugarskom primorju, milionski krediti za rođake članova Vlade, kupovine diploma i doktorata, poslovi koji se bez tendera dodeljuju povlačćenim firmama, stranačko zapošljavanje, bugarski vozovi, pritisak na birače i zaposlene u javnim i državnim preduzećima, njihovo sramno ucenjivanje i prisiljavanje da odlaze na razne skupove i mitinge i aplaudiraju vašem šefu, sve sušte neistine koje tobože zlonamerno plasiraju i izmišljaju neke opozicione stranke, potpomognute lopovima i tajkunima! Istina jeste i biće samo ono što vi kao vlasnici istine u Srbiji saopštite!

Hrist reče: „A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš“… razmislite malo o ovim rečima!”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.