GrO SNS Valjevo: Sretenje, praznik u koji je ugrađen slobodarski duh Srbije

Gradski odbor Srpske napredne stranke čestita svim građanima Dan državnosti, koji nas podseća na dva važna događaja u istoriji našeg naroda.

GrO-SNS-ValjevoNa praznik Sretenja Gospodnjeg 1804. godine podignut je Prvi srpski ustanak koji je, ustaničkim borbama za slobodu i osnivanje države, ovenčan Sretenjskim ustavom Kneževine Srbije 1835. godine.

Sretenjski ustav jedan je od najdemokratskijih i najmodernijih ustava tog doba; doba kada ni najmoćnije evropske države nisu imale svoje ustave.

U Sretenjski ustav ugrađen je slobodarski duh našeg naroda kao vodeći ideal. Obeležavajući kontinuitet srpske državnosti, čuvamo i ideale od pre 188 godina, i ostajemo opredeljeni za slobodu, mir i saradnju sa svim narodima i državama.

Srbija je danas moderna i demokratska država, zahvaljujući vrednostima utemeljenim u Sretenjskom ustavu, koji predstavlja zalog u očuvanju našeg društva i države.

 

GrO SNS Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.