Guitar Art Day u Valjevu

Guitar Art Day u Valjevu, kao jedan u nizu projekata koje zajedno organizuju Centar za Kulturu Valjevo i Guitar Art Festival,  održaće se u četvrtak, 13. septembra, od 18 do 20 časaova, na platou ispred Centra za kulturu u Valjevu.

(Izvor: http://www.gaf.rs)

U okviru dana posvećenog gitari koncertom “Fingerstyle Guitar” predstaviće se jedan od najsvestranijih gitarista Bojan Ivanovski J O B Y i biće održan Kreativni Kurs Gitare. Organizatori najavljuju da će takođe biti izložena i grandiozna instalacija gitare visoka 10 metara, koja na najatraktivniji način simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svetu – gitaru!

Kreativni Kurs Gitare uspešno se organizuje već 6 godina u Valjevu i u 10 gradova Srbije. Kroz ovaj projekat polaznici imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista kao što je Bojan Ivanovski J O B Y.

U prvom delu programa nastupiće gitaristi Kreativnog Kursa iz Valjeva sa profesorom Draganom Nikolićem, a nakon njih Bojan Ivanovski J O B Y održaće koncert “Fingerstyle Guitar” u okviru turneje “ERSTE najveći gitarski talenati”. Ivanovski na kocertu pruža vrhunsku interpretaciju različitih stilova koje može da izvede samo svestran i veoma obrazovan gitarista.

Bojan Ivanovski J O B Y (Izvor: http://www.gaf.rs)

Bojan Ivanovski je jedan od najsvestranijih gitarista, koji je karijeru započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Beogradu, gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na “Royal College of Music” u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović, a nastavio je specijalizaciju u Italiji na “Francisco Tarrega” akademiji u klasi prof. Paola Pergorara. U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World” gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.