Hapšenje: Prodavali meso zaraženo trihinelom od kojeg je obolelo 10 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica preduzeća “Indmes” doo Valjevo, odgovornog lica preduzeća “Golub 014” doo Valjevo i odgovornog lica preduzeća „Veldesign“ doo Beograd u kojem je kao Radna jedinica poslovala prodavnica „Zlatne ruke“ Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje službene isprave, neovlašćeno bavljenje određenom i proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda .

Osumnjičena lica preduzeća „Indmes“ i „Golub 014“ se terete da su tokom 2016. godine sačinili falsifikovane deklaracije o proizvođaču i račune, bez saglasnosti nadležnog državnog organa i bez izvršenog pregleda od strane ovlašćenog veterinara, proizveli i stavili u promet više kilograma dimljene roštiljske kobasice, koju su prodali preduzeću „Veldesign“.

Navedeno preduzeće je vršilo dalju prodaju zaraženih proizvoda, čijim konzumiranjem je od trihineloze obolelo 10 osoba.

Sačinjenu dokumentaciju osumnjičeni nisu evidentirali u poslovnim knjigama. Korišćena je kasnije prilikom kontrole od strane nadležnih inspekcijskih službi kako bi lažno prikazali da su poslovali u skladu sa propisima i kako bi naknadno prikrili svoju odgovornost za stavljanje u promet škodljivih proizvoda.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.