HAVARIJA NA PUTEVIMA U SRBIJI ZBOG SNEGA!

Zimske službe redovno čiste puteve, na kolovozima najvišeg prioriteta ima do 5 centimetara snega, a vozačima se savetuje veliki oprez na krivinama, mostovima i nadvožnjacima.

Nesreca

IZVOR: INSTAGRAM/PRINTSCREEN/192_RS

Iako se svake godine unapred pripremimo za snežne dane, prvi veći sneg uvek napravi problem vozačima. Prethodnih dana je je u planinskim predelima palo i do pola metra snega, a zbog klizavih kolovoza došlo je do većeg broja udesa. Sudari, sletanja sa puta, zastoji i kolaps na prometnim saobraćajnicama bili su učestalijih tokom jučerašnjeg dana zbog vremenskih uslova. Najkritičnije je bilo na autoputu Beograd-Novi Sad.

Na društvenim mrežama osvanule su brojne fotografije zavejanih puteva i stravičnih udesa. Tako se autobus registarskih oznaka takozvanog Kosova, prevrnuo juče na putu Kruševac-Kopaonik. Na svu sreću nema teže povređenih, a putnici su bezbedno napustili vozilo. Zatim na putu Beograd-Novi Sad desetine automobila sletelo je s puta. Udes se desio kod Banovaca. Više vozila sletelo je i na petlji Batajnica, kao i kod Kaća i kod Beške. Usporen saobraćaj bio je kod jezera Ćelije na magistralnom putu Kruševac-Blace-Prokuplje došlo je do saobraćajne nezgode.Takođe, kamion je sleteo sa puta kod mesta Baroševac u Opštini Lazarevac.

Vozačima se zbog loših vremenskih uslova savetuje veliki oprez prilikom vožnje, a Auto moto savez Srbije upozorio je jutros na hladno vreme i opasnost od proklizavanja vozila zbog snega i leda na kolovozima.U krivinama, na mostovima i na nadvožnjacima urpkos radu zimskih službi svaetuje se veliki oprez. iako je sneg padao nekoliko dana i zavejao pojedina mesta, stanje na putevima je zadovoljavajuće, a na kolovozima najviših prioriteta ima do 5 centimetara snega, napominju iz “Puteva Srbije”, Tokom jučerašnjeg dana neprohodan je bio putni pravac preko brda Odvraćenica kod Ivanjice, dok su svi drugi putni pravci prohodni. Kada su teretna vozila u pitanju za kamione sa prikolicom i šlepere postoji zabrana na teritoriji Zaječara, Bora, Ivanjice, Užica i Čačka.

Pogledajte u nastavku snimke i fotografije haosa na putevima u Srbiji:

Autobus se prevrnuo na putu Kruševac-Kopaonik. Ovom prilikom jedanaest putnika je povređeno, Reč je o autobusu koji saobraća na relaciji Priština-Grac.Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u levu traku, nakon čega se prevrnuo na bočnu stranu.

Nesreca-1

IZVOR: INSTAGRAM/PRINTSCREEN/192_RS

Tokom jučerašnjeg dana na putu Beograd-Novi Sad došlo je do više nezgoda zbog veoma klizavog kolovoza. Uzroci nezgoda na ovoj deonici bili su vremenski uslovi, a na svu sreću nije bilo povrđenih. Nezgode su prijavljene i na ulazu u Kać iz smera Novog Sada, kod petlje Batajnica i kod Banovaca.

https://www.instagram.com/reel/CYmXBVYoiKV/?utm_source=ig_web_copy_link

 Težak udes kod Puinovog mosta u smeru ka Zemunu dogodio se u ponedeljak, a na snimcima sa lica mesta može se videti da je automobil potpuno smrskan. Nije poznato kako je došlo do nesreće, a smatra se da su upravo loši vremenski izazvali nesreću.

https://www.instagram.com/reel/CYjWBFToTSX/?utm_source=ig_web_copy_link

Zastoj na putu Kuršumlija-Prokuplje kod Pepeljevca, zbog saobraćajne nezgode: 

https://www.instagram.com/reel/CYmfPHjonKA/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.