Hiljadu auto-sedišta za najmlađe Valjevce

(Grad Valjevo – podela auto-sedišta za decu)

U okviru aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja Grad Valjevo otpočeo je sa dodelom 1000 auto-sedišta za valjevske mališane. Deca rođena od 9. aprila 2016. godine dobijaju auto-sedište, a cilj ove aktivnosti je unapređenje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, naročito dece.

(Grad Valjevo – podela auto-sedišta za decu)

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović istakao je da Grad Valjevo sprovodi ovakve akcije, jer je neophodno podstaći građane da koriste sve bezbednosne mere u saobraćaju, kako bi se smanjio broj povreda i fatalnih posledica u saobraćajnim nezgodama. Iz budžeta Valjeva je izdvojeno 4.980.000 dinara sa PDV-om za nabavku ovih sedišta.

(Grad Valjevo – podela auto-sedišta za decu)

Posle ovoga je roditeljima bilo održano predavanje o upotrebi auto sedišta za decu. O značaju i korišćenju auto bezbednosnih sedišta za decu na predavanju koje je održano roditeljima predavači su bili Duško Pešić, načelnik za prevenciju i edukaciju iz Agencije za bezbednost saobraćaja, Marijana Jovanović predsednica Centra za promociju bezbednosti saobraćaja i Nina Karanović zadužena za praktični deo.

(Grad Valjevo – podela auto-sedišta za decu)

 

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.