Hiljadu auto-sedišta za najmlađe Valjevce

(Grad Valjevo – podela auto-sedišta za decu)

U okviru aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja Grad Valjevo otpočeo je sa dodelom 1000 auto-sedišta za valjevske mališane. Deca rođena od 9. aprila 2016. godine dobijaju auto-sedište, a cilj ove aktivnosti je unapređenje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, naročito dece.

(Grad Valjevo – podela auto-sedišta za decu)

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović istakao je da Grad Valjevo sprovodi ovakve akcije, jer je neophodno podstaći građane da koriste sve bezbednosne mere u saobraćaju, kako bi se smanjio broj povreda i fatalnih posledica u saobraćajnim nezgodama. Iz budžeta Valjeva je izdvojeno 4.980.000 dinara sa PDV-om za nabavku ovih sedišta.

(Grad Valjevo – podela auto-sedišta za decu)

Posle ovoga je roditeljima bilo održano predavanje o upotrebi auto sedišta za decu. O značaju i korišćenju auto bezbednosnih sedišta za decu na predavanju koje je održano roditeljima predavači su bili Duško Pešić, načelnik za prevenciju i edukaciju iz Agencije za bezbednost saobraćaja, Marijana Jovanović predsednica Centra za promociju bezbednosti saobraćaja i Nina Karanović zadužena za praktični deo.

(Grad Valjevo – podela auto-sedišta za decu)

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.