Horor filmovi rame uz rame sa Marvelovim superherojima

Bioskop 85 radi više od godinu i po dana i u Centru za kulturu Valjevo, pod čijim je okriljem, jako su zadovoljni odzivom publike. U proseku gledano prema (do)sadašnjim podacima Bioskop 85 je u kapacitetu da beleži posetu od 20.000 do 25.000 gledalaca na godišnjem nivou, što je zavidan broj publike kada se uzme u obzir da ovdašnja bioskopska sala ima samo 85 mesta i da imaju samo dve projekcije dnevno, odnosno tri vikendom.

“Zadovoljni smo odzivom publike, a ja sam posebno zadovoljna što je Bioskop 85 jako lepo primljen od starta kod dece i što u nekom u proseku, ako izuzmemo najauktuelnije Marvelove superheroje, imamo podjednako najmlađe i odrasle publike, što je divno. Pored toga, ustaljeno nas posećuju učenici nekoliko valjevskih osnovnih i seoskih škola, koji dolaze organizovano mimo redovnih projekcija”, kaže Sandra Pujić, urednik programa Centra za kulturu Valjevo.

Bioskop 85 Valjevo (foto: Valjevska posla)

Filmovi koji izazivaju najveću pažnju su aktuelni 3D superherojski Marvelovi i Diznijevi filmovi, ali i horor filmovi, koji su se ispostavili kao jako atraktivni za tinejdžerski uzrast i uglavnom su to filmovi koji nisu blokbasteri i koji se prikazuju vikendom. U najvećem broju projekcija horor filmovi su rasprodati u potpunosti.

“Postoji nekoliko gradova u Srbiji u kojima horori jako dobro rade i Valjevo je jedan od njih, što je neka vrsta iznenađenja. Kako smo na repertoar ubacili prvu projekciju horora u potpunosti je bio rasprodat i traj trend se nastavio. Ti filmovi strave i užasa izazivaju veliko interesovanje kod tinejdžera, kada ima projekcija sala je ispunjena do poslednjeg mesta, to je vrištanje, zabava, kokice su na sve strane, svaki put vlada atmosfera sa puno uzbuđenja. Razmatramo opcije da dodatnim marketinškim aktivnostima u gradu i u bioskopskoj sali pokušamo da horor filmove najavimo na zanimljiv način. Sada se taj filmski žanr reklamira i najavljuje tako što postoje animatori kostimirani u likove iz filmova koji šetaju po gradu, ispred i unutar bioskopskih sala, slikaju se sa publikom, iznenađuju i prepadaju posetioce i to onda bude još uzbudljivije”, ističe Sandra Pujić.

Bioskop 85

Najava našeg portala za horor film “Opatica iz pakla” (foto: Valjevska posla)

Filmovi, pogotovu blokbasteri velikih distributera, izlaze tokom cele godine, ali je zanimljiv svakako period pred Novu godinu, tako da publiku tek čekaju veliki filmovi. Prema rečima Sandre Pujić, ovo je početak sezone i za dečje filmove, kojih je izašlo dosta u poslednje vreme, tako da će valjevska najmlađa publika uskoro moći da gleda ostvarenja “Beli očnjak” i “Stopalići”. Ono što nas čeka u narednom periodu su i projekcije novih domaćih naslova “Zlogonje” i “Južni vetar”, koji su izazvali veliko ineresovanje. Sledi Kids Fest, Vakum, bliži se Cinemania i Fest tako da je pred ljubiteljima sedme umetnosti sezona bogata filmskim sadržajima.

Najava našeg portala za početak rada Bisokopa 85 u Valjevu (foto: Valjevska posla

Bioskop 85 ne radi ponedeljkom, ali se taj dan koristi za neke promocije autorskih i manjih dokumentarnih filmova, čime se daje prilika mladima autorima, pa i našim valjevskim, da prikažu svoja ostvarenja. Takođe, Bioskop nastavlja sa projekcijama filmova iz VIP Kinoteke, projektom digitalne restauracije srpske filmske baštine. Od početka godine u Bioskopu 85 jednom mesečno se ponedeljkom, kada je ulaz slobodan, puštaju restaurirani kultni srpski filmovi, tako da je u  24. septembra, u 20 časova, zakazana projekcija domaćeg filma “Varljivo leto`68”.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.