Igraj za Kosmet

U Valjevu će sredinom meseca biti održan 18. Humanitarni turnir u stonom fudbalu, pod nazivom ’’Igraj za Kosmet’’. Cilj je isključivo humanitarni – prikupljanje sredstava za pomoć Srbima koji u izuzetno teškim uslovima žive južno od Mitrovice…

Slična takmičenja do sada su održana u gradovima čitave Srbije, a početkom novembra akcija je podržana nadmetanjima u Šapcu i Subotici. Prijavljivale su se ekipe od dva člana. Bilo je deda i unuka koji su učestvovali na turniru jer cilj nije pobeda, već pomoć sunarodnicima koji u ekstremno teškim uslovima žive u kosovskim enklavama.  

Igraj za Kosmet

U Valjevu 18. Humanitarni turnir u stonom fudbalu biće održan 17. novembra, od 13 sati, u holu Centra za kulturu Valjevo. Organizatori će postaviti više stolova za igru, a redosled tačmičenja ekipa biće određen žrebom. Kotizacija pojedinca iznosi 300, ekipno 600 dinara. Prijavljivanje je već počelo u igraoniciBark i kafeu Bela kuća koji se nalaze na raskrsnici Pop Lukine i Pantićeve ulice.

Najuspešniji tim poneće simbolično odličje jer primarni cilj turnira pomoć Srbima na Kosmetu, naglašava Saša Mitić koji već pet godina sarađuje sa Nezavisnom asocijacijom studenata ’’Svi za Kosmet’’: ’’Oni su organizatori brojnih humanitarnih akcija i želim da im pomognem u tom radu, da malo pokrenem i Valjevce, posebno privatnike koji su u mogućnosti da se uključe u ove akcije. Zbog toga, organizujemo odlake na Kosovo. Uvek je lepo i korisno videti ta mesta i sagledati uslove u kojima žive Srbi, južno od Mitrovice…’’ naglašava Mitić i dodaje da je davno, nakon tribine oca Alekseja održane u Valjevu, pročitao knjigu ’’Dečanske i druge priče’’. Tada je poželeo da vidi srpske svetinje na Kosovu: ’’Treba videti kolevu sopstvene države. A naš narod tamo sada veoma teško živi. Zbog toga sam počeo da pomažem. Često odlazim na Kosovo’’ – kaže Saša Mitić, jedan od organizatora 18. Humanitarnog turnira u stonom fudbalu.

Igraj za Kosmet

Istovremeno pojašnjava da će u okviru takmičenja, u subotu, 17.novembra, od 13 sati, u jednom delu hola Centra za kulturu Valjevo biti stolovi, dok će u drugom biti priređena tribina tokom koje će predavači razgovarati sa posetiocima i učesnnicima, uz neprekidne prezentacije o manastiru Veliki Dečani, Prizrenu…  

’’Prijavljivanje za 18. Humanitarni turnir već je počelo u igraonici Bark i kafeu Bela kuća. Moja želja je da što veći broj Valjevaca učestvuje, kao i da, svi koji su u mogućnosti, krajem meseca zajedno odemo na Kosovo. Jedini cilj je da, u što većoj meri, pomognemo našem narodu u južnim enklavama’’ ističe Saša Mitić koji već godinama učestvuje u humanitarnim akcijama Nezavisne asocijacije studenata ’’Svi za Kosmet’’.  

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.