Igre bez granica prvi put u Valjevu!

Karavan City Games u Valjevo stiže u četvrtak, 12. jula, a ova sportska, rekreativna i zabavna manifestacija takmičarskog tipa, slična nekadašnjim “Igrama bez granica” održaće se na bazenima u Petnici od 19.30 časova. Grad pobednik iz Srbije imaće priliku da učestvuje na velikom međunarodnom finalu sa još 16 zemalja 2020. godine u Luksemburgu. Pobednički srpski grad će u Luksemburgu ukrstiti snage sa najboljim evropskim gradovima, a orgnaizatori najavljuju pravi spektakl koji na ovim prostorima još nije viđen.
Takmičenje City Games sastoji se od 13 zanimljivih disciplina u vodi i pored bazena, koje će biti pravi ispit timskog rada, sportske spremnosti, spretnosti, izdržljivosti, snalažljivosti za sve učesnike, koji će imati jedinstvenu priliku da se kroz ovo takmičenje dodatno i zabave.
City Games karavan krenuo je iz Hrvatske, a u Srbiji je startovao 4. jula kada su prvi gradovi odmerili snage na bazenima u Vrbasu, Subotici, Inđiji i Somboru, gde se večeras održava prvo polufinale. U Valjevu se nastavljaju kvlifikacije 12. jula, potom se karavan seli 14. jula u Loznicu, 16. jula u Knjaževac i 18. jula u Vranje. Na bazenima u Čačku biće održano drugo polufinale 20. jula. Najbolji gradovi boriće se 22. jula na Zlatiboru za titulu prvaka, koji će predstavljati Srbiju na evropskom finalu 2020. godine u Luksemburgu.
Takmičari na ovim “gradskim igrama bez granica” ne moraju biti profesionalni sportisti, bitno je da imaju timski duh i želju za zabavom. Svaki tim broji 6 članova, od kojih dva  takmičara moraju biti žene. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave što pre za ovo nesvakidašnje takmičenje na kome je učešće besplatno. Prijave se obavljaju preko službene web stranice: www.city-games.com, a pozvani su svi sportisti, rekreativci i ljubitelji sporta da se prijave, dobro zabave i donesu veliku pobedu svom gradu, a potom i svojoj zemlji.
City Games osmišljen je kako bi se podstakla saradnja između država kroz razmenu turističkih, kulturnih i ekonomskih aktivnosti na nivou gradova. Misija ove manifestacije je da se takmičari i publika zabave i edukuju kroz upoznavanje kulturne baštine i tradicije raznih evropskih gradova.
Prošle godine na kupalištima širom Srbije nastupali su predstavnici naših gradova, a sa tribina su ih bodrili mnogobrojni navijači. Najspretniji bio je grad Kragujevac, koji je predstavljao našu zemlju na međunarodnom polufinalu.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.