Industrijska zona u Valjevu se sprema za velikog nemačkog investitora

Tender za projektovanje glavne saobraćajnice u novoj valjevskoj industrijskoj zoni je raspisan i trebalo bi da bude završen do Nove godine, kaže za Valjevska posla gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. Sama izrada te saobraćajnice bi trebalo, u zavisnosti od vremenskih uslova, da počne polovinom marta 2019. godine i u roku od 45 do 6o dana bi trebalo da bude urađena. Prema rečima gradonačelnika, jasno je da Grad Valjevo mora imati vrlo visok kriterijum kada je izvođač radova u pitanju i rokovi za sve što se tiče nove industrijske zone u Valjevu su definisani i moraju se poštovati, kako bi jedan krupan nemački investitor u jesen sledeće godine počeo sa izgradnjom svog postrojenja u novoj industrijskoj zoni.

“Negde u maju mesecu sledeće godine bi ta saobraćajnica kroz industrijsku zonu trebalo da bude završena i ono što je još važno je da je obavljen razgovor sa ljudima iz Instituta za puteve koji su dobili od države sredstva da projektuju najpre idejno, a onda i izvođačko rešenje za put M4. Obavljen je razgovor gde bi mogao da bude priključak industrijske zone sa putem M4, koji povezuje Valjevo sa Nepričavom, gde bi se uključili na Koridor 11. Ono što smo razgovarali tada ugrubo i što nije definisano do kraja je da bi taj priključak bio u visini Kafane “Mali raj”, u zavisnosti od trase kojim će put M4 ići. Jako je važno da imamo direktno uključenje sa “šnel štrase” na idustrijsku zonu, jer se njim izbegava većina teretnog saobraćaja koji prolazi kroz grad”, naglašava gradonačelnik Gvozdenović.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović (foto: Valjevska posla)

Saobraćajnica koja prolazi kroz industrijsku zonu biće široka oko 7 metara. Njenu izgradnju pratiće i izgradnja neophodne komunalne infrastrukture, pre svega vodovoda i kanalizacije, kao i optike koja će biti položena prilikom izgradnje te saobraćajnice.

“Definisali smo u Beogradu da se postavi i jedna velika trafo stanica jačine 35/10 kilovolti, koja će promenom urbanističkog plana biti na zemljištu koje pripada Gradu. Imamo jedan sasvim jasan plan da ta trafo stanica kao i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, koju ćemo takođe uraditi, budu na našem zemljištu. Ta fabrika otpadnih voda će faktički zadovoljavati potrebe i korisnika koji se nalaze u staroj industrijskoj zoni, na zemljištu bivše fabrike Stefil, kao i nove industrijske zone”, kazao je prvi čovek Valjeva i istakao da Grad ima garancije od Vlade Republike Srbije da će pomoći projekat nove industrijske zone u Valjevu.

 

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Imam pitanje za gradonačelnika: Da li u vašim planovima o izgradnji i uredjenju grada, razmišljate o preseljenju otpada koji se nalazi preko puta naselja Kolubara2, pogotovo što je isti TAČNO PREKO PUTA OBDANIŠTA. Svakodnevna metalna prašina i lupa od utovara gvozdenih elemenata u vagone, uznemiruju decu i stanovnike naselja. Iselite, ili njih ili naselje i obdanište. Pozdrav