Ispaljeno 436 protivgradnih raketa

Juče je na teritoriji Srbije, usled pojave gradonosnih oblaka, ukupno ispaljeno 436 protivgradnih raketa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

rakete

Najveći intenzitet grada registrovan je na teritoriji Ljubovije, Osečine, Krupnja, Valjeva, Brusa i Aleksinca. Dejstvovano je sa 10 radarskih centara, a najviše raketa ispaljeno je u Ljuboviji i Osečini.

Grad

Grad Valjevo je budžetom za ovu godinu obezbedio  dva miliona dinara za nabavku 64 protivgradne rakete koje su isporučene Radarskom centru Blizonski vis. Uključujući novu isporuku i preostale protivgradne rakete od prošle godine, ukupno 33 protivgradne stanice na području grada Valjeva opremljene su sa po 7, 8 ili 11 raketa.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.