Iz ličnog iskustva: Očišćen led na kolima za 10 sekundi?

Hladna jutra i zamrznuta stakla su nešto što je normalno u novembru mesecu. Jedan od najvećih problema tokom zime je kako otopiti led sa šoferšajbne i prozora na kolima. Ne znam kako je vama, ali ja lično to najviše mrzim?!? Bezbroj puta mi se desilo, a sigurno i vama, da vam se zalede ruke dok uklonite led.

Valjevo

Postoje naravno i razne druge metode, kao na primer da uključite ventilaciju i da čekate da se stakla sama odmrznu, ali je to veoma dug proces, što posebno ne ide na ruku onima koji uvek kasne na posao!

Pre neki dan sam otišao do našeg jednog velikog supermarketa i na policama našao tečnost za odmrzavanje stakala i rekoh sebi daj da probam. Cena je bila negde oko 200-300 dinara, što morate priznati i nije nešto u poređenju sa jutarnjim aerobikom sa grebalicom.

Krenem ja taklo pre neko jutro na posao, kad ono svi automobili okovani ledom. Komšija struže led sa “jugića”, to samo pršti. Decu smestim u auto, izvadim moju novu prskalicu i krenem… U roku od 10 sekundi, baš kako piše na proizvodu, ceo auto očišćen! Sednem u auto, pogledam u retrovizor, a komšija drži grebalicu i ne veruje očima! Što bi rekli Englezi “OMG”.

Valjevo

E, sad ako ne želite da kupite taj, ili sličan proizvod, na internetu imate recepte kako sami da napravite tečnost koja će vam pomoći da lako uklonite led sa šoferke i prozora kola.

Sve što vam je potrebno jeste alkohol i obična voda, a možete dodati i malo deterdženta za pranje sudova. Uzmite prskalicu i u odnosu 2:1 pomešajte alkohol i vodu (1200ml alkohola i 600ml vode) i dodajte dve kašičice deterdženta. Sve to malo izmućkajte i vaš čistač šoferki je spreman.

Pogledajte kako to izgleda u praksi:

https://youtu.be/_P3znpeoivs

Pripremio: Ivica Marković

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.