Iz Mionice startovala druga etapa 60. Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“

Tačno u podne sa Trga vojvode Mišića u Mionici startovala je druga etapa 60. Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“, koja je krenula 31. avgusta iz Istočnog Sarajeva. Znak za start dao je predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je prethodno pozdravio sve aktere najdugovečnijeg sportskog takmičenja na Balkanu.

Opština Mionica
– Mionica je i ovog puta dokazala da može da bude uspešan domaćin jednog velikog takmičenja kao što je biciklistička trka „Kroz Srbiju“. Želim puno uspeha svim učesnicima i budućim pobednicima i da iz Mionice ponesu misli koje je izgovorio naš najslavniji sugrađanin veliki vojskovođa vojvoda Mišić „Ko sme, taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred! Zahvaljujem se Biciklističkim savezima Srbije i Republike Srpske na saradnji u organizaciji jednog od najvažnijih sportskih događaja u našoj zemlji ove godine i što su doprineli da se danas ime Mionice pominje širom sveta– rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Trka je startovala 31. avgusta u Istočnom Sarajevu. Pobednik prve etape koja je juče vožena od Jahorine do Zlatibora je Roman Maikin iz Rusije koji vozi sa tim „Cambodia cycling academy“. On će pokušati da sačuva „žutu majicu“ na preostale dve etape, današnjoj od Mionice do Požarevca i poslednjoj koja će sutra biti vožena od Zrenjanina do Novog Sada.

Opština Mionica

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.