Izabran novi predsednik valjevskih rotarijanaca

Izuzetno bogatu rotarijansku godinu koja je na izmaku, Rotari klub Valjevo obeležio je tradicionalnom primopredajom dužnosti predsednika ove organizacije, koja je svečano obeležena na gazdinstvu “Eko impuls” u selu Šušeoka. Novi predsednik valjevskih rotarijanaca je arhitekta David Maksimović. Pored dodeljenih nagrada za dvoje najboljih valjevskih srednjoškolaca, ovdašnji Rotari klub započeo je i sa akcijom nagrađivanja dvoje najboljih mladih sportista za rezultate ostvarene u prethodnom periodu.

Novi i dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo David Maksimović (levo) i Dragan Đurđević

David Maksimović (levo) i Dragan Đurđević

U prisustvu rotarijanaca iz Beograda, Novog Sada, Zemuna, Čačka, Valjeva i brojnih gostiju, dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo profesor Dragan Đurđević predao je dužnost svom kolegi rotarijancu arhitekti Davidu Maksimoviću, koji će valjevskim rotarijancima predsedavati narednih godinu dana.

Osim svečane primopredaje, koja je upriličena na gazdinstvu “Eko impuls” u selu Šušeoka, Rotari klub Valjevo nastavio je sa tradicionalnim nagrađivanjem dvoje najboljih valjevskih srednjiškolaca, te su ove godine novčane nagrade dobile maturantkinje Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo Sara Trifunović i Tamara Vilotić. Rotarijanci su od ove godine počeli i sa akcijom nagrađivanja po dvoje najboljih mladih sportista koji su u prethodnom periodu ostvarili značajne rezultate na takmičenjima. Prvi laureati u ovoj kategoriji postali su mlada plivačica Maša Cvetković, vlasnica 3 državna rekorda u tom sportu i rvač Strahinja Đermanović, prvak države i osvajač bronzane medalje na prvenstvu Balkana.

Rotarijanac Radiša Srećković i njegova firma “Enel” ove godine jednokratnom stipendijom nagradili su maturantkinju Valjevske gimnazije Ninu Matić, odličnu učenicu i buduću brucoškinju koja je zahvaljujući izvanrednim rezultatima na takmičenjima upisala Elektrotehnički fakultet bez polaganja prijemnog ispita.

Rotarijanci sa nagrađenim učenicima i mladim sportistima

U protekloj rotarijanskoj godini Rotari klub Valjevo realizovao je niz humanitarnih akcija, među kojima se izdvajaju donacije računara Osnovnoj školi “Miloš Marković” iz Donjih Leskovica i Poljoprivrednoj školi sa domoma učenika Valjevo, zatim u saradnji sa Rotarakt klubom Valjevo veliki humanitarni koncert u valjevskom Centru za kulturu, čiji se sav prihod od prodatih karata i donacija upućen Udruženju “Korak napred”, koje okuplja osobe obolele od cerebralne paralize. Takođe, u organizaciji valjevskih rotarijanaca realizovana je novogodišnja donacija sredstava Odeljenju psihijatrije valjevske bolnice. Pored toga, obezbeđena su sredstva za kompletnu rekonstrukciju 7 kupatila u Opštoj bolnici Valjevo, a organizovano je humanitarno skijaško takmičenje na Divčibarama zajedno sa Udruženjem “Rodi se na lepom mestu”, čiji prihod je takođe uplaćen ovdašnjoj bolnici. Zajedno sa rotarijancima iz Velenja, članovi Rotari kluba Valjevo u aprilu ove godine nabavili su i posadili 40 stabala javora u krugu Opšte bolnice Valjevo i donirali značajna sredstva Ekološkom društvu “Gradac” za nabavku solarnog panela namenjenog za snabdevanje strujom ekološke kuće na Šarenom platnu.

Kakao je najavljeno, valjevski rotarijanci će i u narednom periodu u svom daljem radu i aktivnostima biti fokusirani na mlade i posvetiti se oblastima obrazovanja, ekologije, zdravstva i pomoći lokalnoj zajednici.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.