Izabrane najlepše male oaze

Ove godine na “Tešnjarskim večerima”, nakon višegodišnje pauze, ponovo je vraćena lepa praksa da se u okviru letnjeg festival bira najlepše dvorište, balkon i izlog na teritoriji grada Valjeva. Na konkurs se prijavilo, u sve tri kategorije, 40 učesnika, a žiri, kojim je predsedavala Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo, odlučio je da za najlepše dvorište ove godine proglasi dvorište Dragice Miletić iz Rađevog sela, najlepši balkon je Dragice Kušaković, a najlepši izlog u gradu ima parfimerija VIVO u Ulici Vojvode Mišića. Znamo da u gradu i okolini ima još lepih dvorišta, pravih vrtova, koje njihovi vlasnici brižno i s ljubavlju svakodnevno neguju, i bilo bi lepo da se i oni narednih godina nađu u konkurenciji, a da ova lepa akcija bude motivacija i drugima da prostor u kojem borave učine urednijim i lepšim, te da nas bude više koji veruju da će lepota spasiti svet!

Dragica-Miletic-iz-Radevog-sela-Najlepse-dvoriste-1

Prva nagrada za najlepše dvorište – Dragica Miletić iz Rađevog sela

Za najlepše dvorište bilo je prijavljeno 25 kandidata. Prvu nagradu je osvojila Dragica Miletić iz Rađevog sela, drugu Marija Marković iz Lukavca, a treću gradska Biblioteka “Ljubomir Nenadović”.

Dragica-Miletic-iz-Radevog-sela-Najlepse-dvoriste-2

Prva nagrada za najlepše dvorište – Dragica Miletić iz Rađevog sela

Drugo mesto za najlepše dvorište –  Marija Marković iz Lukavca

Za najlepši balkon stiglo je 12 prijava. Prvu nagradu je dobila Dragica Kušaković, drugu Nataša Veselinović iz Sedlara i treću Smilja Veselinović iz Donje Grabovice.

Dragica-Kusakovic-najlepsi-balkon

Za najlepši izlog u Gradu stigle su tri prijave, a za najlepši izlog proglašen je izlog parfimerije VIVO u Ulici Vojvode Živojina Mišića.

Najlepsi-izlog

Konkurs je bio objavljen na sajtu Turističke organizacije Valjevo i listu “Napred”. Direktorka Ana Marković kaže da je bilo potrebno da se pošalju tri fotografije na e-mail Turističke organizacije.

Ana-TOV

“Nakon završetka konkursa, mi smo napravili uži izbor i otišli smo na ta mesta da se uverimo kako to zaista izgleda i, tek, nakon toga proglasili smo najbolje i najlepše. Ne mogu tačno da definišem kriterijume, ali u principu svi smo se u žiriju složili oko najlepšeg dvorišta, balkona i izloga. Preovladao je neki opšti utisak”, rekla je za naš portal Marković.

Nagrade su bile vredne i primerene konkursu: kosačice i trimeri za travu, sistemi za navodnjavanje i baštenske garniture. Parfimerija VIVO dobila je vaučer od 7.ooo dinara u “Agromarketu”.

Nadamo se da će ova akcija u okviru narednih “Tešnjarski večeri” imati veći publicitet, kako bismo i na taj nači doprineli svesti ljudi o neophodnosti održavanja i ulepšavanja ličnog i zajedničkog prostora.

Naš grad nema neke druge građane da brinu o njemu, on je ogledalo samo nas, koji ovde živimo!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.