Izbori NEĆE biti 3.maja!

Izbori neće biti 3. maja, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić i istakao da će biti u ustavnom roku. Rekao je da je pogrešio što je prihvatio da se maksimalno pomeri datum za održavanje izbora i izvinio se građanima što će još mesec dana morati da trpe ovakvu političku scenu kakva je trenutno zu Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić govorio je večeras i o smanjenju izbirnog cenzusa na tri odsto rekavši da nema nijednog udžbenika u kojem se snižavanje cenzusa vidi kao ugrožavanje prava opozicije, te istakao da opoziciju u vezi tog predloga “boli” to što je jasno da im nikakav bojkot neće uspeti.

“Tanja Fajon i Milan Antonijević su u dogovoru sa Đilasom odlučili da izbori budu 3.maja, a to je ekskluzivno pravo predsednika države. Smanjenje cenzusa ide na štetu samo vlasti”, rekao je Vučić u emisiji na Pink tv.

Ta izmena ni slučajno ne zadire u prava građana, tiče se samo političkih partija, reklao je Vučić. On je odbacio argumente protiv promene cenzusa pozivanjem na praksu da se izborni zakoni ne menjaju u izbornoj godini. Podsetio je, naime, da su kroz dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta već promenjena tri izborna zakona, a cenzus se, ukazao je, ne ograničava nijednim izbornim zakonom.

Aktuelna vlast je pre 20 dana već promenila tri zakona koja se tiču izbora:

“Znači, može 20 dana ranije, a ne može 20 dana kasnije”, rekao je Vučić.

Podsetio je da su izmenjeni zakoni o finansiranju političkih aktivnosti, Agenciji za borbu protiv korupcije i o javnim preduzećima, što ide, kako kaže, na štetu vlasti.

“Zašto onda ovo boli opoziciju? Zato što znaju da im nikakav bojkot neće uspeti”, rekao je Vučić.

Vučić je u prilog smanjenju cenzusa sa pet na tri odsto izneo da će to vratiti život u parlament, a normalnost u Srbiju, da će parlament reprezentovati javno mnjenje i da će naterati naprednjake da više rade.

“Vratiće se život u parlament, biće ga manje na ulicama, a više u parlamentu i time se vraća normalnost u Srbiju”, rekao je Vučić. On je dodao da za tu odluku još nema većine u SNS, ali da se nada da će je biti.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.