Izborni štab SNS Valjevo: Izlaznost u Valjevu 50,1%

U 20 časova zatvorila su se biračka mesta, kojih na teritoriji grada Valjeva ima ukupno 103. Pravo glasa na lokalnim izborima imalo je 74.878 punoletnih građana. Prema podacima dobijenim iz Izbornog štaba Srpske napredne stranke u Valjevu, zabeležena je izlaznost od 50,1% na osnovu dobijenih rezultata sa svih biračkih mesta.

Gradska izborna komisija pravila je preseke izlaznosti u 10, 12, 14, 16 i 18 časova. Na osnovu rezulata sa 6 biračkih mesta, koja su uzeta kao reprezentativni uzorak za Valjevo, izlaznost je u 10 sati bila 9,5%, u 12 časova 18,5%, u 14 časova 28,14%, u 16 sati 34,6% i u 18 časova 41,34%.

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Mladena Simovića, od otvaranja biračkih mesta pa do 18 časova, GIK-u nije bilo zvanično upućenih primedbi o neregularnostima.

Prvi prelimirnarni rezultati lokalnih izbora u Valjevu, kako je kazao Simović, očekuju se u ponedeljak, 3. juna, posle 10 časova.

Na lokalnim izborima bira se 51 odbornik za Skupštinu grada Valjeva. Na izborima je učestvovalo 6 izbornih lista:

  1. “Aleksandar Vučuć – Valjevo sutra”
  2. “Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović”
  3. “Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može”
  4. “Ekologija, zeleno Valjevo – stil života”
  5. “Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo – za kralja i otadžbinu, prof. dr Branimir Nestorović”
  6. “Kasnimo – Narodna stranka – Mirjana Jugović, Srpski pokret Dveri – Stanko Ranković”

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply