Izlaznost do 12 časova u Valjevu oko 18,5%

Na osnovu podataka dobijenih iz Gradske izborne komisije (GIK) sa 6 biračkih mesta, koje su prema jednoglasno donetoj odluci GIK-a uzete kao reprezentativni uzorak za Valjevo, izlaznost do 12 časova je oko 18,5%.

Od 103 biračka mesta na teritoriji grada Valjeva, 6 biračkih mesta je prema jednoglasno donetoj odluci GIK-a o načinu praćenja izlaznosti odabrano da budu reprezentativni uzorak, a to su: Biračko mesto br. 8 – Tehnička škola, Biračko mesto br. 17 – Prva osnovna škola, Biračko mesto br. 36 – Rovni / kuća Srećković bore, Biračko mesto br. 39 – MZ Sedlari, Biračko mesto br. 43 – Osnovna škola u Sušici i Biračko mesto br. 88 – Osnovna škola u Gornjoj Kamenici.

Prema zvaničnim podacima dobijenim od GIK-a, brojke o izlaznosti do 12 časova na pomenutih 6 biračkih mesta izgleda ovako:

Na Biračkom mestu br.8 (Tehnička škola) do 12 časova glasalo je 315 građana od 1511 upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br.17 (Prva osnovna škola) do 12 časova glasalo je 351 od 1871 birača upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br.36 (Rovni – kuća Srećković Bore) do 12 časova glasalo je 27 od 185 birača upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br.39 (MZ Sedlari) do 12 časova glasalo je 187 od 1111 birača upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br.43 (Osnovna škola u Sušici) do 12 časova glasalo je 28 od 160 birača upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br.88 (Osnovna škola u Gornjoj Kamenici) do 12 časova glasalo je 13 od 118 birača upisanih u birački spisak.

Mladen Simović

Mladen Simović, predsednik GIK

Prema rečima Mladena Simovića, predsednika GIK-a, u 7 časova jutros nesmetano je počelo glasanje na sva 103 biračka mesta u Valjevu. Do 12 časova, kako je istakao, nije bilo zvanično upućenih primedbi Gradskoj izbornoj komisiji o neregularnostima. Simović je kazao da se prvi preliminarni rezultati lokalnih izbora očekuju u ponedeljak posle 10 časova.

Na 6 selektovanih biračkih mesta se na svaka 2 sata (počev od 10h) prave preseci o izlaznosti. Poslednji presek biće napravljen u 18 časova.

Pravo glasa ima 74.878 građana upisanih u birački spisak.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply