Izlaznost do 14 časova u Valjevu 28,14%

Prema novom preseku, izlaznost na teritoriji grada Valjeva do 14 časova iznosi 28,14%. To pokazuju podaci Gradske izborne komisije (GIK) na osnovu rezultata dobijenih sa 6 biračkih mesta, koji su prema jednoglasno donetoj odluci GIK-a uzeti kao reprezentativni uzorak za Valjevo.

Prema podacima dobijenim od GIK-a, brojke o izlaznosti do 14 časova na 6 biračkih mesta izgledaju ovako:

Na Biračkom mestu br. 8 (Tehnička škola) do 14 časova glasalo je 440 građana od 1511 upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br. 17 (Prva osnovna škola) do 14 časova glasalo je 541 od 1871 birača upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br. 36 (Rovni – kuća Srećković Bore) do 14 časova glasalo je 53 od 185 birača upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br. 39 (MZ Sedlari) do 14 časova glasalo je 284 od 1111 birača upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br. 43 (Osnovna škola u Sušici) do 14 časova glasalo je 62 od 160 birača upisanih u birački spisak.

Na Biračkom mestu br.88 (Osnovna škola u Gornjoj Kamenici) do 14 časova glasalo je 15 od 118 birača upisanih u birački spisak.

Prema izjavi Mladena Simovića, predsednika Gradske izborne komisije, do 14 časova nije bilo zvanično upućenih primedbi o neregularnostima.

Sledeći presek stanja vezano za izlaznost je u 16 časova, a poslednji u 18 sati. Zatvranje biračkih mesta je u 20 sati, ali građani koji se u to vreme zateknu unutar ili ispred biračkog mesta, čekajući svoj red za glasanje, imaju pravo da obave građansku dužnost i posle 20 časova.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

Leave a Reply