Izložba osnovaca “Dečja umetnost” u Studiju “Trnavac”

U sklopu proslave obeležavanja Dana Grada, u sredu, 14. marta, u 19 časova, u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“,  biće otvorena izložba „Dečja umetnost“, na kojoj će biti predstavljeni radovi učenika ovdašnjih osnovnih škola.

(Poster za predstojeću izložbu “Dečja umetnost”)

U galeriji Studija biće izložena 43 dečja rada, čiji su autori valjevski osnovci od petog do osmog razreda. Izložba je realizovana uz pomoć profesora likovne kulture u svih sedam gradskih osnovnih škola, koji su selektovali po šest najboljih školskih radova. Jedino će Osnovnu školu „Nada Purić“ predstavljati sedam radova, jer je u izložbu uvršten i zajednički rad učenika šestog razreda Odeljenja dece sa posebnim potrebama ove škole.

(Neki od radova selentovanih za izložbu)

Cilj ove izložbe je promovisanje darovitih učenika našeg grada i formiranje estetskih i moralnih vrednosti kod dece, a žiri sastavljen od profesora likovne kulture izabraće tri najbolja rada ove postavke. Autori čiji radovi budu proglašeni najboljim dobiće diplome i specijalne nagrade koje je obezbedilo preduzeće „Bosis“ iz Valjeva.

Pred đacima osnovcima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, rađeni različitim tehnikama, sa izraženim jarkim i veselim bojama, baš kakva je dečja mašta.

Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ poziva sve Valjevce da isprate ovu izložbu i na taj način pruže podršku mladima i talentovanim budućim umetnicima, jer je stvarati umetnost i uživati u njoj izuzetno važno za razvoj celokupne ličnosti svakog deteta. Stvarajući umetnost, deca između ostalog grade samopoštovanje, jer imaju priliku da iskažu šta misle i osećaju.

Grupna izložba „Dečja umetnost“ biće otvorena do 14. aprila.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.