Izložba radova učesnika Likovne kolonije “Eho, rubovi…” i Prve valjevske dečje likovne kolonije

Izložba radova nastalih u okviru Likovne kolonije “Eho, rubovi V” biće svečano otvorena u utorak, 9. oktobra u 19 časova u galeriji Centra za kulturu u Valjevu.

Ove godine, Likovna kolonija “Eho, rubovi …”, koju organizuje Časopis za književnost, umetnost i kulturu “Akt” iz Valjeva, obeležava mali jubilej, 5 godina rada. U koloniji je ove godine učestvivalo 17 umetnika i Slovenije, Crne Gore i Srbije. Pored dela tih umetnika koji su tri dana boravili u Valjevu i pod okriljem kolonije zajedno stvarali, u okviru ove izložbe biće prezentovani i radovi dvadesetoro mališana i učenika koji su učestvovali na Prvoj valjevskoj dečjoj likovnoj koloniji, održanoj na Kuli Nenadovića krajem letnjeg raspusta.

Osnivač kolonije “Eho, rubovi” multimedijalni umetnik Dejan Bogojević kaže da se on i njegov tim trude sa svake godine u koloniju učestvuju umetnici koji u prethodnom sazivu bili uključeni i da je kolonija svake godine imala internacionalni karakter.

Pred publikom će biti izloženo 20 umetničkih dela, rađenih mahom akrilikom i kombinovanom tehnikom na platu, a sigurno će i dodatna postavka dečjih radova privući dosta pažnje, jer valjevska publika voli i podržava dečje stvaralaštvo, kao najiskreniji vid umetničkog izražavanja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.