Sutra počinje valjvski festival cveća uz izložbu vina i rakije

U Valjevu sutra počinje Izložba cveća i sadnog materijala koja će trajati do nedelje, 21. aprila, u Parku Vide Jocić na Jadru. U okviru drugog po redu valjevskog festivala cveća, koji oganizuje JP “Agrorazvoj – valjevske doline”, u pešačkoj zoni Knez Miloševe ulice biće organizovana Izložba vina i rakije. Ceremonija zvaničnog otvaranja ove trodnevne manifestacije zakazana je za 12 časova na Trgu Živojina Mišića. Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Izložba vina i rakije

U Parku na Jadru očekuje se 30 proizvođača cveća, sadnog materija, kao i opreme za dvorišta. Kako su najavili organizatori, u sklopu izložbe biće organizovana radionica izrade saksija i predmeta od gline, kao i radionica za najmlađe “Zasadi sam svoj cvet”.

Na prvoj Izložbi vina i rakije u organizaciji “Agrorazvoja” biće izloženo preko 20 proizvođača vina, rakije, sireva i suhomesnatih proizvoda, a posetioci će imati priliku da degustiraju i kupe vino od nara i sve popularnije putere od orašastih plodova.

Orgnizatori očekuju veću posetu nego prošle godine, a najavljen je dolazak gostiju iz Crne Gore, i sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.