Izrečene presude inspektorima Subotiću i Ćulafiću

Posle 4 godine od hapšenja, valjevski policijski inspektori Dejan Subotić i Milan Ćulafić osuđeni su danas na osam, odnosno sedam i po godina zatvora, saznaju valjevskaposla.info.

Uhapšeni inspektori 1

Levo Milan Ćulafić i desno Dejan Subotić / Izvor: Facebook

Njima je danas u Višem sudu u Valjevu izrekla presudu sudija Jasmina Terzić, pred čijim većem se od pre dve godine ispočetka vodio ceo sudski proces, jer su predmeti celog slučaja 2015. godine oduzeti dotadašnjem postupajućem sudiji Draganu Obradoviću.

Nekadašji šef Odseka za suzbijanje kriminaliteta Policijske uprave Valjevo Dejan Subotić i Milan Ćulafić, vođa grupe za suzbijanje narkomanije, uhapšeni su u akciji Sektora unutrašnje kontrole krajem avgusta meseca 2013. godine a zbog sumnje da su primali mito od valjevskih narkodilera, kako bi ih štitili od policijskih istraga.

Krajem novembra meseca 2014. godine sudija Dragan Obradović je inspektore Subotića i Ćulafića, posle devet meseci zatvorskog pritvora, poslao u kućni pritvor uz elektronsku narukvicu i dvočasovnu dozvolu slobodnog kretanja. Od marta meseca 2015. ovaj obiman predmet bio je u rukama sudije Jasmine Terzić, koja je današnjim izricanjem presude stavila tačku na ceo slučaj policijskih inspektora, koji su tokom procesa između optuživali narko dilere da im se svete.

Dejan Subotić i Milan Ćulafić zvanično su dobili otkaze u policiji početkom 2016. godine.

M.P.M.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.