Jabučje dobilo novu školsku zgradu

U Jabučju, najvećem selu lajkovačke opštine, svečano je otvorena nova zgrada OŠ “Dimitrije Tucović”.

Andrija Zivkovic i Aleksandar Lukic

Novu školsku zgradu, površine 1500 kvadratnih metara, zajednički su sagradili i opremili opština Lajkovac i JP „EPS – Ogranak RB Kolubara“. Dugo očekivanim početkom rada u novoj zgradi obeležen je i veliki jubilej – 175 godina postojanja škole u Jabučju, koja je jedna od najstarijih u kolubarskom kraju.

Otvaranje skole

Direktor Aleksandar Lukić ocenio je ulazak u novu školsku zgradu kao jedan od najblistavijih trenutaka u bogatoj istoriji jabučkog školstva. U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, otvaranju nove školske zgrade prisustvovala je načelnica Školske uprave Valjevo Zorica Jocić. Ona je istakla da će škola u Jabučju svakako ispuniti najviše standarde u pogledu adekvatnosti prostora i materijalno-tehničke opremljenosti, a da je cilj Ministarstva prosvete i Vlade Srbije da u našoj zemlji bude što više ovakvih škola.

Zorica Jocic

Vrpcu je presekao predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković i u obraćanju učenicima, nastavnicima, meštanima i gostima, između ostalog, rekao: -Škola u Jabučju je projekat koji je sa brojnim problemima nasleđen iz prethodnih vremena, čija je realizacija neobjašnjivo dugo trajala i zbog toga je često korišćen kao sinonim neuspeha i lažnih obećanja opštinskih vlasti. Nakon završetka sličnih projekata kao što su sportska hala i vrtić, početka izgradnje bazena i uređenja glavne ulice u Lajkovcu, kao i nakon svečanog otvaranja ove škole, mogu sa sigurnošću da kažem da je Lajkovac izašao iz perioda stagnacije i opšteg sivila i da ulazi u period napretka i svetlije budućnosti u kojoj se naši građani neće stideti opštine u kojoj žive.

Program 3

Učenici i nastavnici jabučke škole na platou ispred nove zgrade održali su prigodan program uz nastup hora, recitatora, dramske I folklorne sekcije.

program 1

Osmogodišnja škola Dimitrije Tucović u centralnoj školi ima 265 učenika u 15 odeljenja, u izdvojenom odeljenju u Malom Borku 11, u Skobalju šest đaka. Do sada su nastavu pohađali u montažnom objektu kojem je odavno istekao predviđeni rok korišćenja.

Jedna od ucionica

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.