“Jaffa” i “Trlić” tokom decembra u Europromovoj kampanji “Dani domaćih”

U nastavku Europromove kampanje “Dani domaćih” mesec decembar je u znaku “Jaffe” i “Trlića”, tako da sve potrošače u prodajnim objektima “ljubičaste” trgovine očekuju specijalna sniženja na određene “Jaffine” i “Trlićeve” artikle. Proizvodi “Jaffe” koji će moći tokom decembra da se kupe po promotivnim cenama su “Jaffa” keks i “Jaff” krem, kao i keks “Noblice”, “Rum kasato” i “Trik” štapići iz “Banini” asortimana. Čajna, kulen, dimljena pečenica, čvarci, pizza šunka sa etiketom ZZ “Trlić” biće jeftiniji od 10% do 20% tokom akcije u okviru ove europromove kampanje za mesec decembar.

Kako je istanknuto na konferenciji za medije prilikom najave decembarske akcije, kompanije “Jaffa” i “Trlić” u potpunosti ispunjavaju kriterijum jedne prave domaće priče, na kojoj kampanja “Dani domaćih” i skreće pažnju. Sama proizvodnja kod obe kompanije odigrava se u Srbiji, u kompanijskim postrojenjima zaposleni su ljudi iz naše zemlje, sirovine koje se koriste u proizvodnom procesu u potpunosti su ili dominantno takođe sa naših područja, a i vlasnička struktura je domaća.

Bojana Perić, PR kompanije Europrom, rezimirala je šta je urađeno u godini koja je na izmaku uz osvrt na kampanju “Dani Domaćih”. Ona je iznela podatke da je tokom 2019. godine 18 nacionalnih i lokalnih domaćih proizvođača učestvovalo u pomenutoj kampanji, u okviru koje se našlo oko 120 domaćih proizvoda po izuzetnim sniženim cenama. Tokom cele godine bilo je 40 promocija i degustacija vezanih za istu kampanju. Putem raznih aktivacija na društvenim mrežama oko 250 pratilaca nagrađeno je raznim poklon paketima. Prema njenim rečima, velika zastupljenost u medijima dala je veliki doprinos krajnjim rezultatima ove kampanje i ona iz meseca u mesec postaje ozbiljnija priča koja se glasnije čuje.

“Tokom 12 meseci, na televiziji je bilo 2.800 emitovanja vezanih za kampanju “Dani domaćih”, zatim je bilo oko 1.000 objava putem naših društvenih mreža, zatim oko 50 objava na portalima i u listu “Napred”. Kampanju “Dani domaćih” oglasili smo kroz razne kanale i razne vrste oglašavanja u medijima oko 3.000 puta. Mislimo da je to dalo zaista veliki doprinos da rezultati budu takvi kakvi jesu. Cela ova priča i ove brojke idu u prilog tome da kampanja “Dani domaćih” ide u pravom smeru”, rekla je Bojana Perić.

Ona je kazala da se u internom Europromovom istraživanju razgovaralo sa potrošačima i da je jedan od zanimljivijih podataka bio da je značajan broj kupaca koji imaju poverenje u domaći proizvod, ali da su oni prosto zbunjeni time koji su to proizvodi domaći, koje se sirovine koriste u njihovoj proizvodnji i odakle potiču.

“Tada smo shvatili da pored ovih informacija koje mi pružamo našim sugrađanima i putem medija, na konferencijama za novinare i putem raznih vidova komunikacije i objava, nije dovoljno da samo pružamo informacije do momenta dok oni ne uđu u prodajni objekat. Shvatili smo da se velika bitka za domaće proizvode vodi upravo na mestu prodaje. Upravo kao rezultat svega toga odlučili smo da od novembra uvedemo i posebne obeleživače za proizvode koji se nalaze u okviru kampanje “Dani domaćih” koji su jasno žutom bojom obeleženi i verujemo da će takav potez dati još bolje rezulatate u mesecima koji dolaze”, naglasila je Perić.

Europrom

Prema njenim rečima rezultat kampanje “Dani domaćih” u 2019. godini ima dva aspekta. Prvi je finasijski, a drugi se tiče da sve više potrošača zna i govori o ovoj kampanji.

“Za svaki od prethodnih meseci, o kom proizođaču da se radilo i o kojoj god grupi proizvoda, imali smo značajan i zapažen rast prodaje proizvoda koji su bili uključeni u kampanju. Sa druge strane su komentari potrošača, što je nama draži aspekt, gde smo primetili da je sve veći procenat potrošača upoznat sa pomenutom kampanjom i da se o njoj sve više govori. Ovo je jedan proces, nismo ni očekivali da će stvari ići vrtoglavom brzinom i da će se preko noći menjati neki stavovi vezani za domaće proizvode, ali smatramo da smo posle ovih godinu i po dana napravili iskorak i da ova još bliža saradnja domaćih proizvođača i domaćeg trgovca, u ovom slučaju, zaista predstavlja jedan dobar benefit za potrošača i predstavlja siguru kupovinu”, naglasila je Bojana Perić.

Kao poruku i zaključak ovogodišnje kampanje “Dani domaćih” ona je iskoristila da spomene pisanje jednog osnovca i učesnika jednog od mnogobrojnih konkursa koje organizuje Europrom, koji je na pitanje i temu zašto voli domaće napisao da kada je bio mali da su ga naučili da voli i navija za svoju reprezentaciju u kom god sportu to bilo i da isto tako želi da navija za domaći proizvod i ono što je pravljeno u Srbiji. Ona je posebno istakla da kampanja “Dani domaćih” ne poziva na bojkot uvoznog i stranog proizvoda, već da treba da navijamo za domaći proizvod.

Brend menadžer “Jaffe” Aleksandar Simonović rekaonje da su ponosni što učestvuju u kampanji “Dani domaćih” i da im je veoma bitno što partneri ove kompanije iz Crvenke podržavaju domaću proizvodnju.

“Kompanija “Jaffa” iz Crvenke naredne godine proslavlja 45 godina kako posluje na tržište Srbije i veoma smo ponosni na svoj rad i kvalitetne proizvode, što najboje pokazuju zadovoljni potrošači i kupci. Iza naše tradicije i istorije stoji i kvalitet i poverenje samih potrošača. Imamo velike brendove kao što su “Jaffa” keks i “Munchmellow”, a od pre dve godine se u našoj grupaciji nalazi i “Banini”. Širimo svoj asortiman i portfolio i veoma nam je drago da ćemo i narednih godina učestvovati u kampanni “Dani domaćih”, zahvajujući kojoj će naše artikle potrošači moći da kupuju po promotivnim cenama i samim tim podrže domaću proizvodnju i Europrom.

Europeom

Komercijalni direktor Zemljoradničke zadruge “Trlić” Pavle Paunović kazao je da predstavlja firmu koja postoji 25 godina, da posluje na teritoriji Opštine Ub, čije se kompletno poslovanje uglavnom odvija na domaćem tržištu, dok nekih 5% do 10% čini izvoz u Crnu Goru i Makedoniju.

“Sami počeci ZZ “Trlić” i prodaja našeg asortimana je vezana za kompaniju Europrom, koja nas je prepoznala kao potencijalno zanimljivu lokalnu klanicu. Tada nam je ukazana šansa koju mi koristimo i danas. Od nekog lokalnog dobavljača prešli smo jedan dug put do firme koja posluje na teritoriji cele zemlje. Zapošljavamo oko 720 radnika i od male zanatske proizvodnje od 1995. godine, kada smo počeli da poslujemo, došli smo do 20.000 kvadrata proizvodnih kapaciteta. Naš proizvodni asortiman deli se na proizvodnju i preradu mesa, odnosno suhomesnate prizvode, drugi je proizvodnja svežeg mesa. Što se tiče svežeg mesa isključivo se kolje domaća sirovina, dobavljači su iz okoline Valjeva. Kokretno za junetinu su isključivo sa teritorije Valjeva i Uba, a za svinjsko meso su iz Vojvodine”, kazao je Pavle Paunović iznoseći podatak da se u ZZ “Trlić” oko 500 svinja i oko 50 grla junadi kolje dnevno.

On je kazao da su u “Trliću”, osluškujući tržište, primetili nove trendove u potrošnji svežeg mesa, tako da su u ovoj kompaniji tokom ove godine uložili značajna sredstva u izgradnju i opremanje linije za pakovanje mesa.

“U novoj, modernoj ambalaži, može se naći kompletan naš asortiman svežeg mesa i specijaliteta od mesa koji pružaju kupcu neku dodatnu svežinu i produženi rok trajanja. Ono što je novo kada govorimo o suhomesnatim proizvodima su 4 nova premijum proizvoda: suvo soljena pečenica, suvi vrat, pančeta i juneći ramstek”, predstavio je novine u asortimanu “Trlića” Pavle Paunović.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.