JAGODINA SAČUVALA PREDNOST I POBEDILA U VALJEVU

U utakmici 19. kola Prve lige Zapad rukometaši Jagodine su savladali domaći ORK Metalac 20-19 (14-10) posle posebno zanimljivog drugog poluvremena u kome su Valjevci bili blizu preokreta ali su na kraju bodovi ipak zasluženo pripali gostima.

RUKOMET1

Sve do 14. minuta Metalac je uglavnom bio u vođstvu predvođen veoma dobrim Lukom Mandićem da bi nakon poslednjeg izjednačenja 5-5, Jagodina strpljivom igrom u napadu napravila seriju 0-5 za vođstvo 5-10 dok je njen golman Radisavljević uspešno zaustavljao udarce Ćaćića, Mandića i Grubačića. Do kraja prvog dela igre gosti su održavali prednost od 4-5 golova razlike zahvaljujući iskusnom Nemanji Jovanoviću.

RUKOMET2

Domaćin je započeo drugi deo utakmice čvršćom igrom u odbrani i polako počeo da smanjuje prednost Jagodine na krilima preciznih šuteva Mark Ćaćića. Interesantno je da gosti nikako nisu mogli da nađu put do mreže, prvo Simeunovića a onda i Ristića u prvih desetak minuta nastavka. Na žalost, Valjevci nisu iskoristili ovaj šuterski post Jagodinaca koji su u 41. minutu preko Nemanje Jovanovića opet bili na plus 3 (12-15). Ostatak utakmice protekao je u sporijoj igri i taktičkom nadmetanju protivnika tokom koje su rukometaši ORK Metalca stalno disali za vrat gostima, koji su pak, uvek uspevali da nađu način da odbiju nalet ekipe Dragana Ćaćića.

RUKOMET3

Valjevci su u 58. minutu lepim golom svog najboljeg igrača Mandića prišli na 18-19 i tada su prvi put propustili dve prilike da izjednače zbog traljave organizacije napada. Jagodina je sa sedam metara golom Nemanje Jovanovića povela 18-20 u poslednjem minutu da bi Nedeljković efektnim udarcem sa krila ponovo skinuo na 19-20. Metalčev presing je urodio plodom u samoj završnici ali je domaćin teško stečenu loptu i mogućnost da eventualno izjednači, brzopleto proćerdao i bodovi su zasluženo pripali gostujućoj ekipi.

RUKOMET4

U sledećem kolu ORK Metalac igra protiv imenjaka u Kraljevu.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca 30. Sudije Duško Popović i Ivan Đoković (oba iz Požarevca). Isključenja ORK Metalac 4 minuta, Jagodina 4 minuta. Sedmerci ORK Metalac 2 (2), Jagodina 2(1).

ORK METALAC: Antonijević 1, Mandić 9, Nedeljković 4, Grubačić 1, Ćaćić 4.

JAGODINA: Nikola Jovanović 3, Đorđe Jovanović 4, Tasić 1, Matić 1, Barbatesković 3, Radosavljević 1, Sretenović 1, Nemanja Jovanović 6.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.