Jak SPS preduslov za jako Valjevo i jaku Srbiju

U susret 10. jubilarnom Kongresu Socijalističke partije Srbije, zakazanom za 22. decembar u Sava Centru u Beogradu, juče je održana Gradska izborna konferencija GrO SPS Valjevo, na kojoj je jednoglasno usvojen predlog da dosadašnji lider socijalista Ivica Dačić treba da nastavi da vodi SPS i u novom mandatu.

Kako je na Gradskoj izbornoj konferenciji istaknuto, Ivica Dačić je u svom dosadašnjem radu iskazao punu posvećenost idejama i programskim ciljevima Socijalističke partije Srbije, a u svojstvu ministra spoljnih poslova dostojno predstavlja SPS kroz beskompromisnu borbu za podizanje ugleda naše zemlje u svetu. Hrabro, dostojanstveno i mudro se bori za očuvanje jedinstva naše zemlje, kroz čuvanje Kosova i Metohije, a posebno kroz angažman u povlačenju priznanja samozvane i nelegalne države Kosovo, te sprečavanjem njenog učlanjenja u međunarodne organizacije, posebno UNESCO i Interpol.

Pored funkcionera, članova i simpatizera valjevskog SPS-a, predstavnika predizbornih koalicionih partnera ove stranke na lokalu, Gradskoj izbornoj konferenciji prisustvovali su i visoki funkcioneri Socijalističke partije Srbije: potpredsednik SPS Branko Ružić, predsednik IO GO SPS Vladan Zagrađanin, potpredsednik IO GO SPS Đorđe Čabarkapa, počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i Đorđe Đoković, savetnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Govoreći o SPS-u kao jedinoj tradicionalnoj političkoj partiji na političkoj sceni Srbije, Branko Ružić je istakao da će predstojeći 10. Kongres socijalista biti skup sabornosti, ne samo ljudi, nego i ideja i politike, koje će proisteći iz programske deklaracije ove partije. “Dajemo pun doprinos svim važnim društveno-ekonomskim, političkim, reformskim procesima koji se odigravaju u državi Srbiji. Igramo značajnu ulogu u Vladi Republike Srbije. Naše resore kao deo tima vodimo na najbolji mogući način. Da li će uslediti neki novi izborni ciklus tokom iduće godine s proleća, ili u redovnom terminu, to ćemo videti. Mi smo kao ozbiljna politička stranka uvek spremni za izbore. Nikada ne možemo da ustuknemo ni pred kim, ali je važno da napravimo jedan model funkcionisanja partijskih organizacija koje će davati one rezultate koje mi zaista zaslužujemo u odnosu na utemeljenost u biračkom telu. Sva referentna istraživanja javnog mnjenja govore da je naš potencijal uvek oko 15 procenata. Mi sada moramo da se borimo da dosegnemo realan nivo koji posedujemo kao stranka, da bi ga kasnije mogli nadograđivati”, istakao je u svom obraćanju potpredsednik Socijaliste partije Srbije Branko Ružić. On je još kazao da je siguran da će socijalisti u Valjevu i dalje beležiti odlične rezultate, da će na nivou Kolubarskog okruga rezultati biti unapređeni i izrazio nadu da će se taj pelcer Valjeva primiti i na druge sredine.

Prema rečima predsednika IO GO SPS Vladana Zagrađanina, Gradska izborna konferencija u Valjevu samo je uvertira za Kongres i prilika da se pokažu snaga i jedinstvo. “Ovo je još jedna u nizu izbornih konferencija na kojoj se oseća duh jedinstva, snage i sve većeg okupljanja socijalista oko jedne ideje za koju se zalažemo već 28 godina, a to je socijalno pravednija Srbija, jednakih mogućnosti, jednakih šansi za sve. Mi trajemo najduže na političkoj sceni Srbije. Uspeli smo da očuvamo svoj identitet, svoje kadrove i svoje članove, održali poverenje naših glasača i reformisali se u modernu i prepoznatljivu partiju levice, zahvaljujući pre svega viziji našeg predsednika Ivice Dačića”, rekao je Zagrađanin i najavio da će 10. Kongres Socijalističke partije Srbije biti nesvakidašnji politički događaj, koji će se sa razlogom dugo prepričavati.

Prisutnima se obratio i potpredsednik GrO SPS Valjevo Đorđe Milanović, koji je istakao da je samo jak SPS preduslov za jako Valjevo i jaku Srbiju. “Našem gradu i našoj Srbiji potreban je ubrzan napredak i ubrazan razvoj. Za to su potrebni ljudi od akcije i realizatori, uz znanje i iskustvo. I to je upravo ono što SPS ima i što SPS nudi. Zato ćemo dodatno pojačati naše delovanje i naše aktivnosti, jer je delovanje temelj svakog uspeha. Za nas je uspeh jako Valjevo, sa jakom privredom, sa razvijenom poljoprivredom, Valjevo kao obrazovni centar, Valjevo sa sportskim klubovima u samom vrhu, Valjevo sa vrhunskim kulturnim sadržajima, jer jako Valjevo je jaka Srbija. A, mi to možemo i hoćemo”, kazao je potpredsednik valjevskih socijalista Đorđe Milanović.

Kao predsednik OkO SPS Dragan Jeremić podsetio je da je Kolubarski okrug, uz Braničevski i Pčinjski okrug, uvek bio okosnica SPS-a i da je izborni rezultat iz Kolubarskog okruga uvek bio iznad proseka u odnosu na ostale. “Pred nama je velika obaveza da neke stvari koje smo uradili u prethodne 2 godine, a uradili smo nešto, da to afirmišemo, a da ono zašta smo se zalagali 2016. godine u izbornoj kampanji, realizujemo i napravimo neki korak na koji ćemo sutra moći da se pozovemo kada se pojavimo ponovo pred biračima”, rekao je Jeremić.

Na Konferenciji u Valjevu izabrani su delegati za predstojeći 10. Kongres Socijalističke partije Srbije, njih 41 ispred gradske organizacije, kao i članovi organa SPS-a koji se biraju na Kongresu. Za članove Glavnog odbora SPS predloženi su Đorđe Milićević, Dragan Jeremić, Nikola Todorović (predstavnik socijalističke omladine) i Ana Đukić, (predstavnica žena). Za člana Statutarne komisije predložen je Milorad Ilić, a za člana Nadzornog odbora Stanko Terzić. Pored odabranih delegata, na predlog Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS počasni gosti na Kongresu ispred gradske organizacije Valjeva biće Milomir Minić, dugogodišnji generalni sekretar SPS-a, bivši predsednik Veća građana Skupštine SRJ i predsednik prelazne Vlade Republike Srbije, zatim Slobodan Bata Đoković, bivši poslanik SPS-a u Narodnoj Skupštini i zamenik saveznog ministra privrede, kao i Života Ćosić, ministar u više Vlada Republike Srbije.

Jučerašnjoj Gradskoj izbornoj konferenciji prisustvovalo je ukupno 109 od 126 članova GrO SPS Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.