Još jedan pomoćnik gradonačelnika manje

Miroslav Pimić (SNS) od 1. novembra ne obavlja funkciju pomoćnika gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, a svoj rad nastavlja na neodređeno vreme u Gradskoj upravi Valjevo, u Odeljenju za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove, gde će se baviti praćenjem privrede i energetike.

Miroslav Pimić u funkciji pomoćnika gradonačelnika na jednoj od sednica Skupštine Grada Valjeva (foto: Željko Bošković)

Master ekonomista Miroslav Pimić izabran je sa liste za izbor za popunu izvršilačkog radnog mesta, poraćenje privrede i energetike na neodređeno vreme, u Odeljenju za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove po objavljenom javnom konkursu. Obaveštenje o sprovođenju javnog konkursa za popunjavanje navedenog izvršilačkog radnog mesta objavljeno je 18. septembra ove godine u listu “Politika” kao i na internet prezentaciji Grada Valjeva.

Miroslav Pimić, bio je jedan od trojice pomoćnika gradonačelnika Valjeva, a jedan od dvojice izabranih iz redova SNS-a. Prethodno je Saša Simić, takođe sa kvote SNS-a, početkom septembra meseca razrešen dužnosti pomoćnika gradonačelnika, tako da je prvi čovek Valjeva od 1. novembra na čelu grada sa jednim pomoćnikom – Nikolom Radojičićem, koji je iz redova socijalista.

Pimić i Simić funkcije pomoćnika gradonačelnika Valjeva obavljali su otkako je pre dve i po godine konstituisana aktuelna vlast u Valjevu, dok je Nikola Radojičić (SPS) imenovan za pomoćnika sa mesta člana Gradskog veća umesto Stanka Terzića (SPS), koji se nakon 6 meseci penzionisao sa pozicije jednog od trojice gradonačelnikovih pomoćnika.

Prema Statutu Grada Valjeva gradonačelnik može da ima maksimalno pet pomoćnika.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.