Jubilarni “SPREG” okupiće više od 200 izlagača iz preko 60 gradova i opština

Jubilarni 15. po redu Sajam privrede Zapadne Srbije “SPREG” održaće se od 29. do 31. marta u Omni centru. Ovaj najveći sajam regionalnog opšteg karaktera u zemlji okupiće preko 200 izlagača različitih delatnosti iz više od 60 mesta i gradova Srbije. Na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, u tri hale i na otvorenom prostoru, svoje proizvode i usluge prezentovaće uglavnom firme koje se bave proizvodnjom i koje čine 70% od ukupnog broja izlagača na sajmu, dok ostalih 30% izlagača dolazi iz oblasti trgovina i usluga.

Na ovogodišnjem “SPREG”-u biće postavljeno 119 štandova, što govori o tendenciji povećanja broja pojedinačnih izlagača. Među grupnim štandovima, kojih će biti 12, predstaviće se opštine Osečina, Priboj, Mionica, Lajkovac i Bogatić, koje godinama imaju svoje prezentacije na Sajmu, s tim što su se posle nekoliko godina pauze “SPREG”-u vratile i opštine Ljig i Požega.

U ime orgnizatora “SPREG”-a, direktor Agencije “Gatti” i predsednik Regionalne asocijacije malih i srednjih preduzeća Jovan Grujić, uputio je javni poziv građanima, svim privrednicima i poljoprivrednicima regiona da posete sajam, a posebno članovima Gradske uprave Valjevo da dođu i podrže ovogodišnji “SPREG”, jer on “pripada i njima”.

“Ni ove godine, nažalost, nemamo nikakvu komunikaciju sa čelnicima Grada. Uprkos našim naporima da tu komunikaciju ostvarimo, ne nailazimo na otvorena vrata. Nemamo nikakvu saradnju. A, zašto, to morate pitati njih. Očekujemo da nam neko od gradskih zvaničnika dođe i poseti sajam, da pokušamo da organizujemo dodatna sajamska dešavanja sa ostalim relevantnim ministarstvima i institucijama”, rekao je Grujić na konferenciji za novinare najavljujući ovogodišnji “SPREG”. On je podsetio da je 2005. godine potpisan Protokol na neodređeno vreme o unapređenju sajamskih aktivnosti na teritoriji Grada Valjeva i unapređenju “SPREG”-a. U tom protokolu potpisanog od strane Grada Valjeva, Regionalne privredne komore, Agencije “Gati i Opšteg udruženja preduzetnika Valjevo, jasno stoji šta su obaveze svake od potpisnica. Prema tom Protokolu, precizira Grujić, Grad Valjevo je u obavezi da pruži institucionalnu podršku manifestaciji i finasijsku podršku u skladu sa mogućnostima.

Jovan Grujić, direktor Agnecije “Gatti”

“Mi zaista želimo sa svima da sarađujemo, bez obzira ko iz koje partije dolazi. Ove godine, po prvi put posle 6 godina, mi imamo uslovljenu Opštinu Lajkovac da ne učestvuje na “SPREG”-u. Zašto? Zato što “SPREG” nije partijska manifestacija. Opština Lajkovac već 6 godina ima opredeljna sredstva u budžetu za pomoć privrednicima koji se javljaju za učešće na sajmu. Iz godine u godinu je sve veći broj privrednika iz Lajkovca koji od tamošnje lokalne samouprave traže da učestvuju, jer su mnogi od njih zaista postigli izuzetne uspehe na sajmu. I šta smo mi uradili? Mi smo ih onda okupili samostalno i rekli im da ćemo finansirati pola njihovog štanda. Na njima je bilo da pokriju bar troškove sajamske opreme. Oni su se složili, tako da ćemo ove godine imati izlagače i iz Lajkovca”, kazao je Jovan Grujić i naglasio da sa opštinama Mionica i Osečina ima fantastičnu saradnju, kao i da je sa Opštinom Ljig ove godine saradnja obnovljena.

Bojana Perić, PR menadžer “DTL”-a i kompanije “Europrom”

“Domaći trgovački lanac” i “Europrom” će i ove godine, šesti put za redom, biti učesnici i partneri “SPREG”-a. Oni će se u Hali 2 Sajma tematski predstaviti sa “Domaćom pričom”,  koja će pored svih članica “DTL”-a okupiti i veliki broj lokalnih i dobro poznatih nacionalnih prizvođača.

Kako je na konferenciji za medije rečeno, ovogodišnji “SPREG” trebalo bi da otvori predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, a na svečanosti otvaranja govoriće i predsednik opštine Požega Milan Božić. Gosti izlagači ove godine biće iz grada Leskovca i članice Poslovng foruma žena sa Kosova. O dešavanjim na sajmu sva tri dana izveštavaće 14 regionalnih televizijskih stanica iz Vojvodine, čiji signal dopire i do Rumunije, Mađarske, Hrvatske i BiH i čiji se pogram emituje na nekoliko jezika. Organizatori su pripremili i veliku sajamsku nagradnu igru za sve posetioce sa fondom robnih nagrada u vrednosti od 500.000 dinara.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.