Juniori Madosti ekipni prvaci države

U organizaciji Rvačkog kluba Mladost u nedelju je u hali na Studentu održano juniorsko prvenstvo države u rvanju slobodnim stilom. Valjevski rvači osim što su bili dobri domaćini, imali su razloga za slavlje i na rezultatskom planu, pošto su osvojili osam medalja, i to četiri zlata i četiri srebra, što im je donelo prvo mesto u ekipnom plasmanu.

Prva mesta osvojili su Bojan Marić (-125kg), Strahinja Đermanović (-92kg), Ilija Lazarević (-79kg) i David Petrović (-61kg), dok su druga mesta osvojili Bojan Đurđević (-86kg), Aleksa Pušić (-79kg), Ljuba Jovanović (-70kg) i Nemanja MIlutinović (-65kg). Bila je ovo odlična provera za juniore valjevske Mladosti, okosnicu ekipe koja će nastupati u liga takmičenju koje startuje u novembru. Liga sistem u srpskom rvanju je doživeo određene promene, tako da će Mladost nastupati u Prvoj ligi Srbije, i imati realne šanse da se umeša u borbu za plasman u Superligu.

U ligu Mladost ulazi sa dva pojačanja na pozajmici iz kragujevačkog Radničkog, a to su Lazar Vukadinović i Jovan Petrović, dok će u suprotnom smeru otići Strahinja Đermanović i Ilija Lazarević. Dvojica juniora koji su osvajači državnih medalja u oba stila biće registrovani na dvojnu registraciju, što je dozvoljeno u juniorskom uzrastu, tako da će moći da nastupaju i za Mladost u Prvoj ligi, i za Radnički u Superligi Srbije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.