Kabinet gradonačelnika Valjeva: “Situacija potpuno pod kontrolom. Zdravstveni sistem je sačuvan i spreman za prihvat svih obolelih”

“Građani Valjeva mogu biti spokojni, jer je uprkos iznenadnom izbijanju epidemije u našem gradu, situacija potpuno pod kontrolom. Zdravstveni sistem je sačuvan i spreman za prihvat svih obolelih”, poručeno je danas iz Kabineta gradonačelnika Valjevcima u saopštenju pod nazivom “Udruženi u borbi protiv Korona virusa”. Valjevcima je još u ovoj informaciji za javnost upućeno da dosadašnji izveštaji ruskih i kineskih stručnjaka koji su posetili naš grad, kao i svakodnevni profesionalni kontakti sa domaćim stručnjacima iz najvažnijih republičkih zdravstvenih ustanova, pokazuju da se Valjevo na dobar način bori sa koronavirusom.

Izvor: https://www.valjevo.rs/gradska-uprava/

Rečeno je još da se u ovom trenutku sve gradske službe bave suzbijanjem epidemije, sprovodeći niz mera koje se tiču dezinfekcije svih javnih prostora i ulica, raspodelom hiljada maski, rukavica, zaštitnih odela, vizira, sredstava za dezinfekciju i svih ostalih vrsta pomoći, kao i da se zaštitna oprema redovno nabavlja i distribuira zdravstvenim ustanovama, pripadnicima vojske, policije, javnih službi, udruženjima građana koji se brinu o najranjivijim kategorijama društva, socijalno ugroženim građanima i starijim sugrađanima.

U saopštenje iz Kabineta gradonačelnika navodi se da članovi Štaba za vanredne situacije grada Valjeva posao u Štabu obavljaju besplatno i da je važno da građani Valjeva znaju da članstvo u Štabu za vanredne situacije nije ničiji lični izbor, već važna i odgovorna obaveza.

“Članovi su izabrani po funkciji i stručnosti i njihov angažman i rad u Štabu za vanredne situacije se ne plaća. Članovi Štaba za vanredne situacije su u obavezi da učestvuju u radu Štaba, a delokrug i ovlašćenja su regulisani propisima i preporukama koje je Vlada Republike Srbije dala za rad u vanrednim situacijama. Komandant Štaba je po funkciji gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, a načelnik Štaba je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Milan Mihajlović. Pored njih, tu su komandant valjevske kasarne, komandant Vatrogasne jedinice, načelnik Policijske uprave, direktori svih zdravstvenih institucija, javnih preduzeća, kao i rukovodioci najvažnijih republičkih institucija i inspekcijskih službi u gradu na svim nivoima, kao i predstavnici svih organa Grada Valjeva. U vremenu kada je glavni zadatak svih da se sačuvaju životi i obuzda širenje Korona virusa, kao i da se sačuvaju materijalni resursi u našem gradu, važno je da građani Valjeva znaju da članstvo u Štabu za vanredne situacije nije nikakav lični izbor bilo koga, već važna i odgovorna obaveza svih rukovodilaca najvažnijih gradskih službi”, pojašnjeno je u saopštenju.

Na kraju se ističe da je neophodno da građani poštuju odluke i preporuke Vlade Republike Srbije i da uz korišćenje svih raspoloživih sredstava zaštite svedu kontakte na minimum, kako bi sve mere koje se preduzimaju i ljudski i finansijski resursi koji se koriste, dali najbolji mogući rezultat. “Samo tako ćemo svi zajedno uspeti da za što kraće vreme obuzdamo širenje Korona virusa u našem gradu i što pre se vratimo normalnom životu”, poručeno je iz Kabineta gradonačelnika Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.