Kadeti ekipni prvaci države, “Mladost” u borbi za Superligu

Vikend za nama bio je više nego uspešan za rvače valjevske “Mladosti”, pošto su na dva fronta, prvenstvu Srbije za kadete i Prvoj ligi Srbije ostvareni izuzetno zapaženi rezultati. Kadeti “Mladosti” postali su ekipni prvaci države u rvanju slobodnim stilom, a na prvom turniru Prve lige Srbije održanom u Kragujevcu valjevski rvači izvojevali su dve pobede i jedan remi u rvanju grčko-rimskim stilom.

Kadeti RK “Mladost” iz Valjeva ekipni prvaci Srbije (foto: RK “Mladost” Valjevo)

Najpre je u subotu u Šapcu održano prvenstvo države u rvanju slobodnim stilom za kadete na kojem su rvači Mladosti osvojili pet medalja. Zlato je osvojio Uroš Radoičić (-80kg), Luka Ranisavljević (-60kg) je bio drugi, dok su bronze osvojili Aleksa Pušić (-80kg), David Petrović (-60kg) i Đorđe Marković (-92kg). Rvački klub “Mladost” je sa pet medalja u ekipnom plasmanu zauzela prvo mesto sa 90 bodova, ispred domaćeg Viteza i somborskog Radničkog, pa su tako nakon titule ekipnog juniorskog prvaka države valjevski rvači dodali i naslov kadetskog prvaka.

U nedelju je u Kragujevcu održan prvi turnir Prve lige Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom u sklopu kojeg su valjevski rvači imali tri meča, a ostvarene su dve pobede i remi. Za “Mladost” su u prva tri prvoligaška kola nastupili David Petrović (-60kg), Mijat Lukić (-67kg), Lazar Vukadinović (-72kg), Ljuba Jovanović (-77kg), Ilija Lazarević (-82kg), Darko Pantelić (-87kg), Strahinja Đermanović (-92kg) I Bojan Marić (-130kg). Pobede su ostvarene protiv beogradskog “Železničara” rezultatom 5-3, dok je meč protiv obrenovačkog “TENT”-a registrovan službenim rezultatom 8-0 u korist Mladosti, pošto se “TENT” nije pojavio u kompletnom sastavu. Jedini remi ostvaren je protiv ekipe Ljubomir Ivanović Gedža iz Mladenovca rezultatom 4-4, ali je “Mladost” imala veći broj tuševa, što donosi prednost u slučaju jednakog broja bodova.

Dve pobede i jedan remi za RK “Mladost” na prvom turniru Prve lige Srbije u Kragujevcu

Mladost je trenutno druga na tabeli Prve lige Srbije iza Kragujevca, a ispred šabačkog “Viteza”. Do kraja ligaškog takmičenja ostala su još tri kola, u kojima će protivnici “Mladosti” biti upravo glavni konkurenti za ulazak u Superligu, šabački “Vitez” i Kragujevac, i u tim mečevima će se odlučiti o putniku u viši rang. Protivnik Valjevaca u trećem meču je ekipa “Fruškogorca” iz Sremske Kamenice, gde će “Mladost” imati ulogu favorita.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.