Kako da razlikujete simptome koronavirusa od simptoma gripa

Koronavirus ima simptome slične simptomima gripa, a evo kako da ih razlikujete. Već neko vreme stručnjaci ponavljaju da su simptomi koronavirusa slični simptomima gripa, ali evo kako da ih razlikujete.

Coronavirus

Najčešći simptomi koronavirusa su groznica, suv kašalj, kratak dah, bol u mišićima, umor. Nešto ređe se javljaju glavobolja, dijareja, iskašljavanje krvi. Simptomi koji nisu tipični za koronavirus su curenje iz nosa i bol u grlu – to su uobičajeni znaci zapaljenje gornjih disajnih puteva. Dakle, ukoliko “šmrkljate” i kijate, verovatno imate prehladu ili grip.

Kada je reč o koronavirusu, on najviše zahvata donje disajne puteve, zbog čega se najčešće kao simptom javlja suv kašalj, kratak dah ili zapaljenje pluća, ali obično ne bol u grlu.

Ono što je još važno istaći je da koronavirus u nekim slučajevima ne pokazuje odmah simptome. Period inkubacije traje 14 dana, pa ako ste zabrinuti ili niste sigurni da li imate simptome koronavirusa, svakako je najbolje da odete kod lekara.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.