Kako se najlakše rešiti celulita ?

Kupaći, šorcići, suknjice sve to uz celulit nikako ne ide. Da bi se toga rešili moramo prvo znati šta je celulit i kako nastaje ? Celulit je nepotpuno izlučivanje toksina koji se zadržavaju u telu, što sprečava normalan odvod krvi i limfe koji odvode otpadne tečnosti iz tkiva. Što znači da celulit dobijamo, jer unosimo toksine i izadržavamo ih tako što se ne krećemo.

Celulit

CELULIT = LOŠA HRANA + NE KRETANJE

Preterano unošenje proizvoda iz pekare, coca- cola, sladoled sve to pospešuje stvaranje celulita, a ne kako žene vole da kažu “genetika”. Onda to bude izgovor za lečenje preterano skupim kremama i terapijama sa primamljivim nazivima.
Ne postoji ni jedan kozmetički proizvod koji može ukloniti celulit u potpunosti, ali zato zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost mogu pomoći da bude manje primetan.
Kući možete napraviti kremu za maskiranje celulita:
1 šolja kafe
¼ šolje braon šećera
maslinovo ulje
Sipati u staklenu teglu i dobro promešati. Gustina treba biti srednja, po potrebi dodati maslinovo ulje. Koristi se pre ili posle tuširanja, kružnim pokretima. Posle korišćenja isprati mlakom vodom.
Unošenja biljaka koje stimulišu cirkulaciju takodje mogu pomoći u uklanjanju celulita. Te biljke su svuda oko nas: KOPRIVA , MASLAČAK, RUZMARIN, LJUTA PAPRIKA…
Drage dame, na vama je da budete uporne i dosledne u uklanjanju celulita…

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.