Kalina – kreativnost na delu

U našem vrtiću juče je protekao još jedan zanimljiv dan kada je u dvorište naše Kreativne radionice ” Pinokio ” ušetala devojčica sa svojim bratom noseći u rukama svakojake drangulije.Stigla je Kalina. Mlada umetnica iz Beograda, Pinokijevcima je od ranije poznata po svom divnom plesnom umeću. Verovali ili ne ona je toliko fina i dobra prijateljica da je ljubazno svoju ljubav prema plesu želela da podeli sa svojim mlađim drugarima. To je uradila na poseban način. Poklonila je svoje raskošne baletske haljine, zaista očaravajuće, blistaju u očima onih devojčica u Pinokiu koje jedva čekaju da ih ponesu učeći svoje prve plesne korake. Svakim delom haljine pričaju svoju priču o Kalininim nastupima a posebnu vrednost dobiće kad sledeća generacija mladih naših plesača zakorači na plesni podijum sa namerom da uveseli publiku.
Ali ples i balet nisu njeni jedini talenti. Svoju kreativnost ispoljava izradjujući prelep nakit, koji dame svih uzrasta rado nose i koji ih ulepšava i upotpunjuje modni stav u ovim divnim letnjim danima. Ma i više od toga! Ova devojčica ume da izradi takav nakit uz koji ćete biti posebni u svakoj prilici. Veoma je bila raspoložena da svojim drugarima u Pinokiu pokaže svoje umeće i da sa njima podeli svoju veštinu. Deca su uživala slušajući je, posmatrajući njen rad, postavljali su pitanja i ona je na sve rado odgovorila. Sa najvećim ushićenjem Pinokijevci su pratili kako maštovita Kalina niže biserne perle, raznobojne perle, najrazličitijih oblika i boja, perlu za perlom i gle čuda, pred našim očima nastajale su te nesvakidašnje unikatne rukotvorine, nadarene devojčice. Kalina je sigurno jedan od dobrih primera dece koja svoje veštine i talente na pravi način deli sa drugima. Pinokijevci su sa njom proveli divan dan u svom dvorištu. Ovu radionicu će sigurno pamtiti. Efekat časa pokazaće se kroz nove ideje Pinokijevaca, koji se raduju naučenom. Uživajte u našim fotografijama.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.