Kineski eksperti veoma povoljno ocenili mere Vlade za suzbijanje epidemije

Član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da su se kineski eksperati, na prvom sastanku sa Štabom, veoma povoljno izrazili o merama koje je Vlada preduzela u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa.

Korona virus

Izvor: https://www.srbija.gov.rs/

Kon je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije najavio da će razgovor sa kineskim lekarima o svim detaljima i narednim merama biti nastavljen.

On je saopštio da je u Srbiji obolelo do danas 187 ljudi, da je 97 hospitalizovano, 14 je na respiratoru, kao i da do sada imamo dve žrtve, pošto je umrla jedna starija žena koja je bila na mehaničkoj ventilaciji pluća.

Kako je rekao, od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata, devet je u KC Vojvodine, 10 u KBC Niš, devet u KC Kraguejvac, 30 na Infektivnoj klinici, sedam na Klinici za pulmologiju u KCS i 32 u KBC „Drgaiša Mišović“.

Planira se da se 27 pacijenata prebaci na KBC Dragiša Mišović, dodao je Kon.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević sa Institita za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ najavila je da će građani od sutra biti izveštavani jednom dnevno, u 15 sati, o epidemiološkoj situaciji.

Ona je objasnila da se to čini imajući u vidu činjenicu ograničenja kretanja, dodavši da će sve informacije i dalje biti dostupne, samo se menja dinamika izveštavanja.

Od sutra izveštavaćemo jednom dnevno na konferenciji za štampu u 15 časova, u Vladi. Nije se promenila epidemiološka situacija, osim što hoćemo da budemo efikasniji i operativniji. Izveštaj od 15 časova obuhvataće od sutra rezultate svih testiranja od 15 časova prethodnog dana do 15 časova tekućeg dana, rekla je Kisić-Tepavčević.

Ona je objasnila da će večeras biti objavljen izveštaja u 18 časova na sajtu Ministarstva zdravlja i COVID-19, kao i do sada, te da nisu na ovoj pres konferenciji mogli da iznesu nove informacije u odnosu na one od 8 sati ujutru.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.