Najnovije vesti

Mionica: Književno veče sa Sašom Đorđevićem

Ljubiteljima pisane reči se 19. februara u Biblioteci “Milovan Glišić” predstavio autor “Trilogije o slobodi” Saša Đorđević. Trilogiju čine romani Janičar, Ustanik i Četniki govore o putu i borbi srpskog naroda za slobodu od turskih zavojevača u periodu od prve polovine šesnaestog sve do početka dvadesetog veka.

Opština Mionica

Želeo sam na svoj način da dam doprinos našem zajedničkom pamćenju. Napisao sam knjige koje nisu obimne, ali sadrže dovoljno podataka da iz njih može da se nešto nauči o borbi našeg naroda za slobodu i sa dovoljno emocija da svako ko ih čita može da se stavi u ulogu junaka iz njih i da bar na tren doživi nešto od toga što su oni doživljavali-rekao je Đorđević i dodao da mu posebnu čast čini to što je knjige iz “Trilogije o slobodi” Narodna biblioteka uzela u otkup.

Autor je naglasio i da postoji mogućnost da roman Janičar bude ekranizovan, ali je ishod neizvestan jer je u pitanju izuzetno skup projekat zbog epohe u kojoj se radnja odvija.Sa druge strane, njegov novi roman Doktor čija je radnja sa triler zapletom smeštena u moderno doba i koji je naišao na odličan odziv publike je na dobrom putu da bude ekranizovan. Zanimljivo je da je Đorđević diplomirani oficir policije zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a osim pisanjem bavi se i muzikom gradeći karijeru kao basista, tekstopisac i kompozitor rok benda Patrijas. Od nedavno se oprobao i u glumačkim vodama i to zahvaljujući pozivu beogradskog Kluba ekstremnih sportova “Familija” kao akter manjih uloga u ruskoj seriji “Ambasada”, arapskoj seriji “Ubacivanje” i nekoliko domaćih serija i filmova: “Državni službenik”, “Južni vetar”, “Tajkun”, “Šifra Despot”, “Psi laju, vetar nosi”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.