“Kompletna isporučena roba firmi GIM u celosti naplaćena”

“Obaveštavamo javnost da je kompletna isporučena roba firmi GIM u celosti naplaćena”, navodi se u saopštenju valjevske HK Krušik povodom poslednjih navoda u medijima vezano za dugovanja firme GIM prema Krušiku.

Valjevo

Upravna zgrada HK “Krušik” Valjevo / Foto: Valjevska posla

Kako se u saopštenju navodi, ovakvim dezinformacijama nanosi se velika šteta ugledu fabrike, što ima za posledicu negativan uticaj na potencijalne nove poslove i uposlenost kapaciteta. “Zarade zaposlenima u Krušiku i Kovačkom centru se isplaćuju redovno sa svim pripadajućim porezom i doprinosima. Krušik nije pred bankrotom, već nastavlja trend rasta i razvoja poslovanja koji je započet od godine pa do danas”, nevedeno je u saopštenju uz tabelarni prikaz koliki su ukupni prihodi, rashodi, fizički obim proizvodnje, realizacija, izvoz, investiciona ulaganja, broj zaposlenih I prosečna neto zarada za period od 2013. do 2018. godine.

Još se navodi da je u 2013. godini Krušik u budžet Republike Srbije i javnim preduzećima uplatio samo 222,08 miliona dinara, a u 2018. godini je plaćeno je 1,497 milijardi dinara.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.